4 tips & tricks pentru ca telefonul tau inteligent sa dea randament!

Orice telefon prezinta, la un moment anume, semne de oboseala. Ganditi-va ca, poate, este aglomerat de prea multe aplicatii.

4 tips & tricks pentru ca telefonul tau inteligent sa dea randament!

Iata 5 sfaturi menite sa ajute ca smartphone-ul sa ofere randamentul dorit:

„Curatarea” smartphone-ului

Mai exact, eliminarea aplicatiilor de care nu aveti nevoie, pentru a le pastra pe cele de care va serviti in mod regulat. O astfel de operatiune trebuie realizata constant si veti reusi sa dati telefonului o viata noua, caci el va castiga in viteza.

Mare grija atunci cand faceti acest lucru. Eliminati doar aplicatiile cunoscute si introduse de voi insiva. E de preferat sa pastrati software-ul original cu riscul de a vedea ca terminalul nu functioneaza. De altfel, aparitia functiei multitasking pe telefon este un avantaj, caci face posibila rularea mai multor programe in acelasi timp.

Totusi, un astfel de procedeu poate duce la incetinirea terminalului, mai ales cand ati deschis zeci de functii simultan. Daca nu inchideti aplicatiile dupa folosire, smartphone-ul imparte rapid memoria pe ansamblul programelor deschise. Prin urmare, nu uitati sa le inchideti pe cele de care nu aveti nevoie.

E suficient sa apasati cateva secunde (pentru cea mai mare parte a terminalelor) pe butonul Home. Toate solicitarile de functionare se vor afisa, sub forma de widget-uri, de aceea nu va ramane decat sa alegeti ce inchideti.

Reduceti paginile de start si widget-urile

Unele smartphone-uri sub sistem de operare Android numara pana la sapte panouri de afisaj. In mod cert nu le folositi pe toate. Limitati-le la maxim, ca terminalul sa nu fie prea lent. La fel in cazul widget-urilor.

Evitati suprapunerea intre aplicatia sursa, care se gaseste in meniul principal, si o comanda prezenta pe pagina de start.

Resetati datele oferite de fabrica

Aceasta solutie este cea mai radicala din cele cinci. Totodata, ea poate sa se arate foarte pertinenta mai ales pe telefoanele folosite de mai multi ani. Aveti grija sa salvati toate datele pe care doriti sa le pastrati, gratie uneltelor oferite de fabricanti.

Resetarea datelor stocate in telefon de fabrica va permite sa repuneti terminalul la zero si sa-l debarasati de toate aplicatiile ce pot sa se suprapuna. Cautand cateva secunde in parametrii terminalului, ar trebui sa gasiti optiunea ce va ajuta sa reporniti.

Instalati un operator de telefonie personalizat

Pentru o astfel de etapa, trebuie sa obtineti drepturile de administrare. Exista numeroase tutoriale online, ca sa realizati aceasta operatie, in functie de telefonul pe care il aveti. Salvati datele. Instalarea unui ROM disponibil online poate sa para obositor, dar permite un impuls real de viteza.

Intr-adevar, ROM-urile originale sunt adesea limitate si impiedica terminalul sa execute anumite aplicatii.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.