5 avantaje INCONTESTABILE ale anvelopelor all-season

Alegerea unui nou set de anvelope pentru masina ta poate fi un proces dificil, daca nu stii cum sa il gestionezi eficient si, in special, daca te lasi pe mana sfaturilor neprofesionistilor. In functie de modelul masinii tale, de specificatiile tehnice ale acesteia, precum si de caracteristicile drumurilor sau particularitatile meteo, anumite perechi de anvelope se vor dovedi mai eficiente si rezistente la conditiile de mers. Tu cum le alegi?

Discutia se duce in jurul alegerii dintre anvelope de vara, si cele all-season, avand in vedere ca cele de iarna avand trasaturi specifice, datorate conditiilor de vreme riscante la care masina este supusa in sezonul rece.  Astfel, este de asteptat ca diferentele dintre cauciucurile de vara, cele de iarna si acelea pentru orice anotimp sa fie semnificative. Poate fi o noutate faptul ca la multe dintre testele la care sunt supuse, anvelopele all-season raspund mult mai rapid si convingator. De aceea, in multe dintre situatii acestea sunt considerate adecvate provocarilor din timpul mersului pe perioada sezonului cald. Soferii profesionisti pot confirma multe dintre datele prezentate in acest articol.

Descopera 5 avantaje pe care nu le stiai ale anvelopelor all-season:

  1. anvelope good yearIn primul rand, acest tip de anvelope este confectionat cu o rezistenta la uzura mult mai mare decat al celor sezoniere. In acest fel, versatilitatea este principala trasatura care le recomanda soferilor, oferind un echilibru ideal pe tot parcursul anului. Daca esti hotarat sa cumperi perechi noi de anvelope pentru masina ta, gasesti cauciucuri ieftine pentru toate sezoanele in care poti avea deplina incredere pe termen lung. Reprezinta o investitie avantajoasa din orice punct de vedere, oferindu-ti fiabilitatea pe care o cauti.
  2. Gasesti echilibrul perfect al caracteristicilor anvelopelor in perechile all-season. Acestea dau dovada de un randament impresionant la franare atat pe suprafete uscate, cat si umede, concurand indeaproape cu cel al cauciucurilor de vara. Cu toate acestea, gasesti aici modele confectionate din cauciuc de cea mai buna calitate, cu striatii si santuri menite sa faca fata variatiilor de temperatura din timpul anului. Asadar, raspunsul la comenzile pe care le dai masinii este de incredere, indiferent de drumurile pe care circuli.
  3. anvelope all season ieftineCu toate acestea, retine un aspect esential al acestor anvelope – faptul de a nu fi fost concepute pentru masinile sport. Sunt, deci, nepotrivite soferilor iubitori de viteza. In schimb, daca acestea sunt folosite pentru masina familiei, indiferent de tipul de drum pe care il strabati sau de conditiile meteo, te poti baza pe alegerea ta. Nu testa, insa, rezistenta si agilitatea masinii pe care ai montat anvelope all-season, la temperaturi extreme, pe polei sau la viteze mari in timpul verii.
  4. Fata de anvelopele de iarna, cauciucurile all-season sunt nepotrivite pentru zonele in care precipitatiile sub forma de zapada sunt abundente sau pentru cele in care poleiul este un fenomen des intalnit. Cu toate acestea, le poti pastra montate pentru cat mai mult timp, inainte ca iarna sa se instaleze, de vreme ce dezghetul devine principalul fenomen. Adaptabilitate este, probabil, cuvantul care defineste perfect cauciucurile pentru toate sezoanele.
  5. Un motiv practic invocate adesea de conducatorii auto este dezavantajul de a schimba in permanenta cauciucurile masinii. Este adevarat ca pe timpul lunilor cu temperaturi extreme este obligatoriu sa iti instalezi anvelope de iarna, insa pentru a reduce din disconfort si cheltuieli, cauciucurile all-season sunt ideale pentru drumurile pe care le ai de facut pe tot parcursul anului.

Esti pregatit sa faci alegerea corecta pentru masina ta?

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.