5 beneficii aduse de un birou corect ventilat

Din pacate, foarte putini dintre noi pot spune ca n-au avut de suferit din pricina durerilor de cap, a oboselii cronice sau a unor stari generale de disconfort la birou. Pretuim din ce in ce mai mult pauzele, cand iesim ?la o gura de aer? De multe ori, aceste stari sunt rezultatul lipsei de oxigen, cauzate de aerisirea necorespunzatoare. Specialistii in domeniul studiului mediului inconjurator au aratat recent ca 55% din toate problemele noastre de sanatate sunt cauzate sau favorizate de poluarea aerului interior.

Mai mult de 6% din compozitia aerului ? Particule, noxe, bacterii, praf, formaldehida, radon etc – dauneaza sistemului respirator, imunitar si nervos si poate conduce la alergii, stari de ameteala si iritatii ale ochilor. In aceste conditii, singura solutie pentru aer curat, o minte limpede si inspiratie in locul oboselii este instalarea unui sistem de ventilatie de calitate.

Care sunt beneficiile unui sistem de ventilatie de calitate, instalat in birou?

pe canicula la birou conditii de munca imbunatatite de un sistem de ventilare corect amplasat

Mai mult confort

Chiar daca nu sesizam intotdeauna, aerul din birou este un factor extrem de important, care ne poate afecta confortul, sanatatea si activitatea. Un sistem de ventilatie performant inlocuieste in permanenta aerul viciat din interior cu aer filtrat, proaspat si curat de afara, creand in acelasi timp o temperatura optima. De aici, eliminarea riscului de imbolnavire ca urmare a acumularilor de CO2 provenit din degajarile de caldura ale aparatelor electronice din birou sau din respiratie.

Ventilatie fara zgomot sau senzatie de curent

Un sistem de ventilatie bine ales nu creeaza disconfort din cauza zgomotului. Mai mult, prin egalarea presiunilor dintre aerul interior si cel exterior se poate introduce aer proaspat fara senzatie de curent de aer.

Aerul curat este o necesitate!

Mai nou, majoritatea cladirilor de birouri sunt bine izolate termic si etanse, eliminandu-se astfel „respiratia naturala a cladirii”. Din aceasta cauza, umiditatea acumulata in interiorul caselor nu poate fi eliminata. Aerul din interior se incarca cu umiditate, particule de praf, mirosuri si alte microorganisme, rezultand astfel efecte secundare nedorite. De la iritatii ale ochilor, nasului si gatului, senzatie de oboseala si ameteala si pana la afectiuni grave ale sistemului respirator, imunitar si nervos nu mai este mult

Indepartarea umiditatii si a prafului

Utilizand un sistem de ventilatie performant, aerul din interior este in mod continu filtrat si reimprospatat cu unul proaspat, provenit din exterior.

Recuperarea caldurii

Toata caldura aerului evacuat din casa este refolosita pentru preincalzirea aerului proaspat ce va fi introdus in birou, obtinand astfel economii de energie substantiale.

Alegand un sistem de ventilatie de calitate, ai toate sansele sa lucrezi intr-un birou al carui climat interior optim iti vor aduce pofta de viata, relaxare si inspiratie in tot ce faci, chiar si dupa multe ore de munca!

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.