5 lucruri pe care ochii le spun despre sanatatea ta

Despre ochi se spune cum ca ar fi oglinda sufletului, insa in acelasi timp ei pot indica o multime de semne cu privire la starea de sanatate. Afla care sunt acestea si ia masuri!

lucruri pe care ochii le spun despre sanatatea ta

Ulcior permanent

ulcior permanent

Daca ai urcior, trebuie sa stii ca acesta apare in urma iritatiilor. Acesta este umflatura la baza genelor care apare din cauza unui blocaj la nivelul glandelor sebacee si in mod normal ar trebui sa dispara in cateva zile, dar daca persista, poate fi destul de deranjant. Un urcior care persista mult timp poate fi un simptom al carcionomului si cel mai indicat este sa mergi la doctor, la un consult.

Sprancene rare

sprancene rare
Daca ai observat ca sprancenele tale au inceput sa devina din ce in ce mai rare, motivul ar putea fi ori inaintarea in varsta, stresul sau deficienta de vitamine. Alopecia areata, adica golurile de par mai pot aparea si din cauza hipotiroidismului. Asa ca daca observe piederi massive de par, verifica si starea de sanatate a glandei tiroide.

Privire incetosata

Privire incetosata
Foarte multe persoane petrec extrem de mult timp in fata calculatorului, atat la munca, cat si acasa, ceea ce intr-un interval foarte scurt de timp duce la vederea incetosata. Daca si tu faci parte din aceasta categorie, cu siguranta ti s-a intamplat sa ai senzatia de ochi uscati. Este necesar consultul medicului oftalmolog, care iti poate recomanda picaturile de ochi sau ochelari de protectie pentru atunci cand petreci timp in fata monitorului.

Ochi umflati

ochi umflati
Cu totii avem momente cand privirea pare sa ne tradeze ceea ce simtim, atat interior, cat si exterior. Daca simti nevoia constant sa stai cu ochii mariti in permanenta, ca si cum te-ai stradui sa vezi ceva, ar putea fi vorba despre probleme cu tiroida sau o boala a ochilor. Dificultatea de a putea inchide ochii este unul dintre simptomele care fac ochii sa para umflati.

Albul ochilor- ingalbenit

Albul ochilor- ingalbenit
Ne privim zilnic in oglinda, asa ca este imposibil sa nu observi schimbarile de culoare ale ochilor. Adultii si chiar si nou-nascutii cu ficatul nedezvoltat pot fi un semn al icterului. Cei care sufera de ciroza sau hepatita au si ei acest simptom, asa ca daca observi ca albul ochilor incepe sa se transforme in galben, nu trece cu vederea si afla care este cauza.

 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , , , ,

Comments are closed.