5 remedii antiraceala cu eficienta dovedita

antiraceala

Se spune ca raceala trebuie sa-si faca de cap cel putin sapte zile, indiferent cum ai trata-o. Cu toate acestea, o poti face suportabila daca folosesti remedii naturale, lipsite de efecte secundare.

Pentru fiecare dintre neplacerile provocate de raceala exista produse naturale cu efecte similare celor clasice, dar fara reactiile adverse ale acestora, spun specialistii in medicina complementara.

1. Salvia si echinacea Durerile in gat si tusea pot fi combatute intr-un timp scurt cu ajutorul remediilor din salvie. Pentru o infuzie, se foloseste o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita. Se lasa zece minute, apoi se strecoara si se bea neindulcit. Zilnic, se beau cate patru cani de ceai de salvie. De asemenea, cu acest ceai caldut se poate face si gargara.

2. Homeopatia Mai ales in cazul copiilor, care sunt cei mai sensibili atat la infectii, cat si la reactiile adverse ale medicamentelor, trebuie prescrise remedii blande, cum sunt cele homeopatice. Se recomanda in special Oscillococcinum, siropul Stodal si Allium cepa 9CH.

3. Propolisul Preparatele apiterapeutice pe baza de propolis sunt utile aproape pentru toate manifestarile racelii si gripei. Pentru desfundarea nasului, de exemplu, exista spray-uri nazale cu propolis, iar pentru durerile in gat, tablete masticabile. ,,Propolisul se recomanda in special sub forma de tinctura sau de extract glicerinic. Se administreaza cate 10-30 de picaturi de doua-trei ori pe zi, dizolvate in ceai caldut. Are efecte imunostimulatoare si antibiotice remarcabile”, spune medicul Ruxandra Constantina.

4. Solutiile saline Pentru eliminarea senzatiei de nas infundat si pentru eliberarea respiratiei, se recomanda inlocuirea spray-urilor care provoaca dependenta cu spalaturile nazale cu solutii saline izotonice. De asemenea, aceste solutii previn suprainfectarea sinusurilor sau combat sinuzita, daca aceasta s-a instalat deja.

5. Ginsengul Ceaiul, tinctura sau pulberea de ginseng siberian au facut obiectul mai multor cercetari de-a lungul timpului si s-au dovedit eficiente in reducerea duratei virozelor si gripei la jumatate. Substantele din compozitia ginsengului stimuleaza productia de interferon in corp, care este un antiviral natural. Se recomanda o cura cu doua-trei grame de pulbere de ginseng de trei ori pe zi. Aceasta cura poate dura pana la sapte zile.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.