6 motive pentru care un pahar de vin zilnic iti va face bine

Un pahar de vin zilnic iti face bine!

Lista cu beneficiile vinului este lunga si tot mai surprinzatoare de fiecare data. Binecunoscut deja ca fiind sanatos pentru inima, vinul consumat moderat aduce mult mai multe beneficii sanatatii.

Iata mai jos doar cateva motive pentru care este bine sa te respecti cu un pahar de vin pe zi.

1. Hrana pentru creier
Vinul ajuta la pastrarea memoriei. Cand cercetatorii au testat memoria unor femei de 70 de ani, ei au observat ca femeile care beau vin zilnic au obtinut rezultate mai bune decat cele care nu consumau. Vinul previne formarea cheagurilor de sange si reduce inflamarea vaselor sangvine, ambele fiind legate de problemele cu memoria si inima, sustin cercetatorii. Alcoolul din vin se pare ca ar creste nivelul colesterolului „bun” din organism, ceea ce iti va ajuta arterele sa scape de cheagurile sangvine.

2. Tine kilogramele sub control
Mai multe studii au constatat ca persoanele care beau vin zilnic, in cantitati moderate, sunt mai putin grase decat cele care consuma vin doar ocazional. Mai precis, consumatorii de vin sunt mai supli si au mai putina grasime in jurul taliei decat bautorii de lichior, de exemplu.

3. Apara organismul impotriva microbilor
Cercetatorii britanici au constatat ca in medie un pahar de vin pe zi reduce cu 11% riscul infectiei cu bacteria Helicobacter pylori, care provoaca ulcer, gastrita si cancer la stomac. Acelasi studiu mai sustine ca o jumatate de pahar cu vin este de ajuns pentru protectia impotriva bacteriilor patogene precum salmonela, prezente in alimente.

4. Combate afectiunile ovariene
Oamenii de stiinta australieni au observat in urma unui studiu ca un pahar de vin pe zi reduce riscul de cancer ovarian cu pana la 50%. Studii anterioare ale Universitatii din Hawaii au ajuns la aceleasi concluzii. Expertii cred ca resoponsabili sunt antioxidantii cu proprietati anticancerigene care se gasesc din abundenta in vin. Mai mult, intr-un studiu recent al Univeritatii din Michigan, s-a constat ca un compus al vinului rosu a contribuit la uciderea celulelor canceroase.

5. Construieste oase mai puternice
Femeile care beau vin in cantitati moderate au in medie masa osoasa mai mare decat cele care nu consuma vin. Alcoolul se pare ca ridica nivelul de estrogen. Acest hormon incetineste deteriorarea oaselor si mai putin producerea tesuturilor noi.

6. Previne problemele cu glicemia
Femeile aflate inainte de menopauza care beau zilnic 1-2 pahare de vin au cu 40% mai putine sanse sa dezvolte diabet tip 2 decat cele care nu beau, se arata intr-un studiu al Harvard Medical School. Desi nu se stie exact care este motivul, vinul se pare ca reduce rezistenta insulinica a diabeticilor.

Sursa: sfatulmedicului.ro

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.