Cea mai dificila sectiune de completat dintr-un curriculum vitae, mi s-a parut intotdeauna a fi sectiunea destinata hobby-urilor personale. De unde si pana unde jogging-ul matinal sau serile ocazionale la masa de poker, sunt treaba si interesul angajatorilor? Cat de sincer ar trebui sa fiu, si pe care dintre activitatile care-mi umplu uneori timpul liber ar trebui sa le scot mai mult in evidenta?
Sporturile de rezistenta
Proba de rezistenta de la educatie fizica: groaza si nenorocire in anii de liceu. Orice altceva era floare la ureche pe langa alergarea fortata pe 1 km care parea nesfarsita si fara rost. Uimitor cum se schimba lucrurile, si cat de usoare pot deveni anumite activitati, cand le faci din placere si nu din obligatie. O data cu facultatea si dupa terminarea ei, multe persoane incep sa-si descopere sau sa-si redescopere valente sportive.
Sursa foto: Vince Alongi
Daca sporturi precum jogging-ul, inotul sau ciclismul se numara printre pasiunile tale, nu ezita sa le introduci in CV, pe cat posibil cu detalii care dovedesc trainicia preocuparii. Daca e cazul si de cateva competitii la care ai participat, cu atat mai bine. Astfel de preocupari sunt apreciate de angajator pentru ca arata tenacitate si perseverenta, calitati deosebit de apreciate in domeniul vanzarilor si in functii implicate in dezvoltarea de noi afaceri.
Activitati care implica riscuri
Daca iti place sa-ti petreci timpul liber agatat de stancile muntilor, strabatandu-le potecile calare pe bicicleta sau aruncandu-te cu parasuta din avion, nu te feri sa-ti pui hobby-urile in valoare intr-un interviu de angajare. In special daca este vorba despre un post de conducere, unde persoanele obisnuite sa-si depaseasca limitele si sa-si asume riscuri calculate sunt foarte apreciate si cautate.
Sursa foto: Efren
Veleitati artistice
Petreci mai mult timp in bucatarie decat iti place sa recunosti? Faci cele mai frumoase platinguri si cele mai gustoase preparate? Ghici ce. Intervatorul tau va fi fericit sa auda asta, daca esti unul dintre candidatii la un post in marketing, PR, design sau alte domenii creative. Iti petreci timpul liber pictand, desenand sau facand poze? Trece-le cu bold in CV-ul tau pentru ca dai dovada de creativitate nativa si esti la mare cautare.
Video: Desen in nisip
Gandire strategica
Sah, table, blackjack, ruleta, sudoku si alte asemenea. Iti zbarnaie mintea ori de cate ori prinzi cateva minute sa faci un Sudoku? Probabil ai mereu in geanta sau rucsac o revista, doar asa pentru orice eventualitate. Nimic nu te mentine mai bine in forma decat exercitiul.
Amator al jocurilor de noroc? Daca esti printre pasionatii meselor de Blackjack si ruleta de pe PokerStars, cel mai important site de jocuri de cazino on-line si “the place” pentru toti jucatorii care se respecta, atunci in afara de gandirea analitica si priceperea in evaluarea riscului, stii si sa apreciezi corect sursele de oportunitati. Cu variante diverse de Blackjack si jocuri de ruleta, singur sau in varianta multi-player, Pokerstars Casino este cel mai potrivit loc in care sa-ti exersezi abilitatile pe bani virtuali si sa-ti testezi evolutia pe mize reale. Pentru ca daca vrei sa cresti, trebuie sa-ti cauti intotdeauna parteneri printre printre cei mai buni.
Sursa foto: Tim Psych
Esti un fan al sahului si nu te simti nicaieri mai bine ca in grupul de pasionati care se aduna in parc la partidele incinse de dupa amiaza? Vei fi considerat perfect pentru functii care implica gandire strategica si abilitati de planificare.
Sporturi de echipa
Abilitatea de a lucra in echipa este o cerinta de baza in aproape orice domeniu ai lucra. Daca iti petreci weekendurile jucand fotbal sau basket alaturi de prieteni, amici sau necunoscuti, ti-ai dezvoltat deja fara sa stii calitati de apreciat, care-ti vor fi de ajutor in viitoarea ta cariera.
Sursa foto: Ludw.
Iti place sa scrii
Indiferent ca vorbim despre proza, poezie sau pur si simplu articole de blog, experienta atarna greu daca esti in cautarea unui job de copywriter sau editor. Acest gen de abilitati te ajuta sa-ti dezvolti o cariera in relatii publice, social media si cam tot de tine de comunicare.
Dependent de muzee si biblioteci
Iti petreci timpul liber in biblioteca sau, oricum, cu o carte in mana? In orice tara sau oras ai merge, primele pe lista ta sunt muzeele si monumentele culturale si istorice? Munca de cercetare e de tine. Ai o cultura bogata care iti permite sa faci conexiuni pe care nu toata lumea le realizeaza la fel de usor. Ti-a educat abilitatea de a discerne intre informatiile importante si cele inutile, si probabil ai pentru aproape orice domeniu puncte de referinta si cele mai bune surse de informatii. Nu te feri sa-ti treci preocuparile cat mai concret in lista de hobby-uri, vor impresiona cu siguranta.
Video: Cele mai mari 10 biblioteci din lume
In mijlocul comunitatii
Iti place sa ajuti oamenii si esti implicat in organizatii de caritate sau cluburi? Nu ezita sa-ti impartasesti interesele si activitatile. Placerea de a colabora cu altii si de a te implica in diverse proiecte te recomanda pentru posturi de management.
Sursa foto: Dawn (Willis) Manser
Putini dintre noi sunt lipsiti de hobby-uri, si de cele mai multe ori, in astfel de cazuri e vorba mai mult de lipsa timpului ,decat de lipsa interesului. Avem uneori impresia ca daca alocam 100% din timp invatatului sau muncii, suntem pe cea mai sigura cale inspre succes. Hobby-urile sunt insa o parte importanta din drumul catre dezvoltarea noastra personala si profesionala si, probabil, cea mai buna modalitate de a ne dezvolta calitatile native. Hobby-urile sunt singurele activitati pe care le desfasuram din placere si care se nasc de cele mai multe ori pentru a dezvolta calitati si abilitati care exista deja in interiorul nostru. Este si motivul pentru care acea sectiune mica si uneori situata la finalul unui CV, pe care multi dintre aplicanti o trateaza ca pe o nota de subsol, este atat de importanta. Pentru ca hobby-urile spun angajatorilor ce alegi sa faci, atunci cand nimeni nu-ti cere sa faci nimic.
Comments are closed.