Alaptarea obligatorie? Nu atunci cand exista lapte praf de calitate!

Mamicile stiu ca alaptarea unui copil nu decurge intotdeauna cum isi doresc. Uneori laptele lor nu este suficient pentru hranirea corespunzatoare a celor mici, alteori mamicile sunt ranite, alteori li se pot bloca canalele in timpul alaptarii. De asemenea, se mai poate intampla ca procesul producerii laptelui matern sa nu dureze decat cateva saptamani. Ce este de facut in aceste situatii? Ce aliment este necesar cresterii copilului si poate fi un inlocuitor pentru laptele matern sau poate completa alimentatia bazata pe laptele produs de mamici?

Dat fiind ca Humana este o firma germana cu o experienta de 60 de ani in comercializarea laptelui praf si intrucat produsele fabricate de acest brand  sunt dezvoltate in conformitate cu cele mai noi descoperiri medicale, laptele praf Humana reprezinta o varianta optima pentru situatiile prezentate mai sus .

Humana produce lapte praf pentru fiecare etapa a cresterii bebelusilor. Astfel, pentru bebelusii cu varsta pana in jumatate de an se foloseste laptele praf Humana 1, cei a caror varsta este mai mare de 6 luni se pot hrani cu laptele praf Humana 2, iar alimentatia celor mai mari de 10-12 luni poate fi pe baza laptelui praf Humana 3. Toate aceste tipuri de lapte sunt diferite intrucat copii, intr-o perioada pot avea nevoie de anumite ingrediente din lapte, in timp ce in alta perioada nu au nevoie. De asemenea, copiilor nascuti prematur le va fi necesar un alt tip de lapte praf, mai bogat in substante nutritive, fata de cel folosit pentru copii a caror greutate, la nastere, a fost normala.

Ce ingrediente are fiecare tip de lapte praf Humana?

Laptele praf Humana 1 se poate folosi atat ca aliment exclusiv (click aici pentru mai multe informatii), cat si ca o completare a laptelui matern pentru copii nou-nascuti. Printre ingredientele sale se numara si urmatoarele:

  • Uleiuri de origine vegetala, amidon, maltodextrina
  • Lapte degresat si zer de praf care a fost partial demineralizat
  • Sirop de galacto-oligozaharide
  • Carbonat de calciu si lactoza
  • Lecitina din soia, citrate si clorura de potasiu
  • Mix de vitamin (vitamin C, E, A, B1, B2, B6, K1, D3, B12), carbonat de magneziu, oxid de zinc, sulfat de zinc, de cupru si mangan

Laptele praf Humana 2 se adreseaza parintilor care au copii mai mari de 6 luni. La baza are fibre prebiotice aidoma celor din compozitia laptelui matern, fier pentru a favoriza oxigenarea sangelui, calciu pentru cresterea armonioasa a oaselor, proteine, acizi pentru celule nervoase si alte ingrediente benefice cresterii bebelusilor.

Pentru copii a caror varsta este mai mare de 10 luni laptele praf Humana 3 este un aliment care le asigura alimentatia corespunzatoare dat fiind ca este adaptat la aceasta perioada de crestere. Astfel, laptele praf Humana 3 contine o sumedenie de vitamine( A pentru sistemul imunitar, B12 pentru metabolismul energetic, D pentru absorbtia calciului), iod pentru glanda tiroida si proteine. Acest tip de lapte praf se poate servi copiilor si in combinatie cu musli. Copiilor a caror varsta depaseste 10 luni trebuie sa li se administreze intre 1-3 portii zilnice.

Pentru a se pastra in conditii optime, laptele praf Humana 1 nu trebuie tinut la soare, trebuie pastrat la o temperatura de pana in 25 de grade Celsius si si se consuma in primele 3 saptamani de la data desigilarii. Ceea ce este important la laptele praf produs de Humana consta in faptul ca acesta nu contine nici gluten, nici zahar.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , ,

Comments are closed.