Alege cu grija cabinetul unde vrei sa iti faci o operatie de abdominoplastie

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala care are ca scop indepartarea excesului de piele si de grasime de pe abdomen. Optional, in timpul operatiei se pot intarii muschii abdominali.

Aceasta este indicate mai ales in cazul pacientilor care au un exces de piele si de grasime la nivelul abdomenului care nu pot fi indepartate. De cele mai multe ori la femei, dupa sarcina apar tot felul de vergeturi care pot fi atenuate si de cele mai multe ori indepartate prin abdominoplastie. Cu ajutorul unui doctor expert in chirurgie estetica, exceseul de grasime de pe abdomen poate fi indepartate foarte usor. Trebuie in schimb sa tineti cont de faptul ca operatia va lasa o cicatricie permanenta. Abdominoplastia dureaza de regula destul de mult si este destul de complexa, asa ca ar trebui sa va alegeti un cabinet foarte bun unde sa faceti aceasta operatie.

Operatia de abdominoplastie la dr. Sorin Parasca

Pe langa riscurile de baza care pot aparea la orice interventie chirurgicala (sangere, infectii, hematoame), in cadrul abdominoplastiei mai apar si cateva riscuri specifice, riscuri pe care ar trebui sa le discutati cu chirurgul in momentul consultatiei.

  • Operatia nu se face in timpul zilelor de menstruatie
  • Trebuie sa evitati expunerea la soare cu cel putin o saptamana inainte
  • Fumatul trebuie evitati cu cel putin o saptamana inainte
  • Anticonceptionalele trebuie intrerupte cu cel putin o luna inainte.
  • In noaptea dinaintea operatiei nu trebuie sa mancati sau sa beti nimic.

In cele mai multe cazuri operatie se face sub anestezie generala si dureaza intre 3 si 5 ore. Taietura se va face de la linia chilotului pana la linia suprabiana. A doua incizie este cea periombilicala. Apoi, pielea si grasimea se ridica de pe musculatura abdominala pana la coaste. Acum incepe procesul de indepartare a grasimii. Dup ace operatia este efectuata se lasa un tub de dren cateva zile pentru .

Pentru a va inscrie la o consultatie pentru operatia de abdominoplastie va invitam sa intrati pe http://drsorinparasca.ro/ si sa va faceti o idee despre ce inseamna aceasta operatie.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.