Ambreiajul auto patineaza? Actioneaza!

Daca ambreiajul iti patineaza, nu mai sta si preocupa-te de acest aspect! Te poate costa siguranta in trafic sau te poate costa doar o suma platita in momentul plasarii unei comenzi online de kit de ambreiaj auto pentru masina ta. Este mai bine ca la revizie sa iti schimbi si ambeiajul, sau piesele defecte de la el. Daca nu faci asta, cel mai probabil vei fi sfatuit de persoanele care iti conduc masina sau care iti fac revizia la ea.

Un kit de ambreiaj auto cuprinde piese care se potrivesc una cu cealalta, si ele impreuna se potrivesc la masina ta. Asta daca mai inainte selectezi tu dintr-un magazin online un kit potrivit masinii tale, atat in functie de marca, cat si de varianta si de tip de motor.

O comparatie care sa te ajute sa realizezi importanta unui ambreiaj perfect functional

Ambreiajul cupleaza si decupleaza motorul de la cutia de viteze. Se poate face o comparatie cu un interupator al becului de la veioza. Cand seara se incheie si vrei sa dormi, stingi veioza apasand pe intrerupator, dar daca intrerupatorul nu se actioneaza, ramai cu lumina aprinsa si singura cale este de a scoate veioza din priza.

Numai ca a scoate veioza din priza echivaleaza cu a opri motorul masinii, pe cand tu vrei sa mergi cu masina ta, si sa schimbi vitezele in functie de turatie (daca stai cu motorul turat, consumi foarte mult carburant si suprasoliciti degeaba motorul).

Un ambreiaj care patineaza scoate si un zgomot nefiresc, la rece nu intra bine in viteza, pedala de ambreiaj este mai sus in loc sa fie unde trebuie, si situatiile acestea incomode nu duc la nimic bun.

Ce cuprinde un kit de ambreiaj?

Pe Revizieshop.ro am consultat kit-uri de ambreiaj pentru BMW, Audi, Skoda, Ford si Seat, si la o prima vedere pare ca un kit standard de ambreiaj care se poate achizitiona din online cuprinde urmatoarele:

  • Placa de presiune
  • Disc de ambreiaj
  • Rulment de presiune
  • Volanta de masa dubla

Acestea sunt inlocuite tocmai fiindca au fost uzate datorita stilului tau mai agresiv de conducere (sau stilului bun de conducere, oricum uzarea apare in timp). Principiul de functionare a ambreiajelor auto este unul destul de simplu si de eficient totodata, dar ca sa fie eficient ca intreg, trebuie ca toate aceste componente sa fie cat mai noi.

Nu sunt eu mecanic auto sau expert, insa te sfatuiesc sa ai in vedere destul de des, mai ales cand se apropie termenul de revizie, sa iei din timp un kit de ambreiaj potrivit masinii tale. Bineinteles, te mai sfatuiesc si sa protejezi ambreiajul auto cat de mult posibil, fara sa eliberezi brusc pedala de ambreiaj cand pedala de acceleratie este la maxim, sa nu pleci de pe loc cu o treapta superioara de viteza, adica sa te respecti ca sofer, sa respecti masina si sa iti respecti ambreiajul (gandindu-te si ca ai putea economisi banii pe care n-o sa mai trebuiasca sa-i dai pe un kit de ambreiaj).

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.