Amintiri din copilarie

Tuturor ne place sa ne jucam chiar daca nu mai suntem niste copii. Am prieteni care si acum, chiar daca au un job si o familie, inca se mai joaca atunci cand prin putin timp liber. Jocurile ne ajuta sa ne mai relaxam si sa uitam de micile probleme din viata de zi cu zi. Poate majoritatea va amintiti ca atunci cand eram mici nu erau atat de multe jocuri ca acum. Eu am copilarit cu jocul Mario si cu testoasele Ninja. A fost o perioada, in copilaria mea cand pierdeam ceva timp cu aceste jocuri. Bineinteles, ca la un moment dat intervine plictiseala si renunti la acele jocuri. Poate ca gasesti lucruri mai interesante de facut ( in cazul meu fotbalul) sau pur si simplu nu mai iti place jocul respectiv. Acum majoritatea tinerilor apeleaza la jocuri online pentru ca e mult mai simplu. Acum sunt o multime de site-uri de jocuri online si ai la dispozitie o multime de jocuri: jocuri cu masini, jocuri cu animale, jocuri sport si multe altele. De exemplu, site-ul de jocuri krigo.ro are o multime de jocuri pentru cei mici. Poate generatia mea nu a avut acest avantaj ( sa gaseasca doar la un click distanta jocuri) dar acum e alta situatie.

scooby dooPresupun ca majoritatea stiti desenele animate cu Scooby Doo. Chiar si eu am vazut cateva episoade din acest desen animat foarte popular. Au fost facute chiar si filme despre Scooby Doo, unele dintre ele mai reusite, altele mai putin reusite. Se pare ca sunt si o multime de jocuri bazate pe scenariul desenelor animate Scooby Doo. Site-ul krigo.ro, are o multime de jocuri Scooby Doo pentru orice copil care iubeste aceste personaje.

Poate ca acum cei de 20 de ani nu prea mai joaca aceste jocuri dar sunt destui copii care iubesc aceste jocuri. Multi dintre tineri prefera jocuri mai complicate precum Counter Strike, Warcraft, Fifa etc. Astea sunt doar cateva dintre jocurile care le-am jucat si eu cel putin odata sa vad cum sunt. Partea urata la aceste jocuri este ca unele creaza dependenta. Am prieteni care joaca unele jocuri cu orele, singurul lucru care le intrerupe activitatea fiind activitati zilnice precum masa. Un joc are scopul de a te relaxa nu de a crea dependenta. Insa, aceste jocuri simple precum cele cu Tom si Jery sau Scooby Doo nu cred ca pot crea dependenta. Sunt niste jocuri simple care, cred eu, ca ajuta la stimulearea intelectului. Cand ma refer la stimularea intelectului ma gandesc la copii cu varste fragede, adica pana la 7 ani.

Nu trebuie sa uitam ca un pic de relaxare este tot timpul binevenita. Daca simtim nevoia sa „evadam putin in lumea noastra” atunci un joc bun este recomadat. Totusi, trebuie sa fim constienti ca in momentul in care devenim dependenti de un joc, totul se schimba.

Tot ce trebuie sa facem este sa ne asiguram ca nu vom fi prinsi in „aceasta capcana sau miraj” al jocurilor online. Daca reusim acest lucru vom stii tot timpul ca un joc nu poate decat sa ne relaxeze.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.