Asigurarea obligatorie PAD si TOPUL riscurilor care ameninta locuintele romanilor

Romania si Europa! Ce au in comun cele doua? O multitudine de aspecte, insa si diferente! Spre deosebire de toate celelalte tari care fac parte integranta din Europa, Romania este unul dintre primele state amenitate de dezastrele naturale, iar acest aspect a fost validat in urma cu evenimentele din ultimii ani. Dupa Cipru si Grecia, tara noastra se claseaza pe locul 3 in randul teritoriilor afectate de dezastrele naturale, orasele fiind principalele asezari cel mai puternic afectate.

Cum actioneaza Romania in acest sens? Cea mai buna varianta gandita a fost impunerea incheierii unor asigurari obligatori pentru locuinte, cunoscute si sub denumirea de polite PAD!

Ce spun romanii despre acest aspect si cum vad ei amentintarea venita din partea dezastrelor naturale? Haideti sa aflam in continuare!

Cate cutremure au avut loc anul trecut si cat de mult a fost accesata asigurarea obligatorie de locuinte?

Anul ce tocmai a trecut pare sa nu fi fost unul foarte protectiv pentru romani in ceea ce priveste aparitia cutremurelor. Pe tot parcursul lui 2015 au avut loc 275 cutremure de magnitudini medii si mici, iar acest lucru a avut o influenta pozitiva printre romani, acestia accesand period incheierea online a unor asigurari obligatori de locuinte!

Cutremurele au avut loc cu precadere in zona Vrancei, insa ele au fost resimtite pe intreg teritoriul Romaniei. Astfel, din punct de vedere al intesitatii pe scara Reichter, putem preciza:

  • Cel mai puternic cutremur a avut loc in luna martie si a masurat 4.9 grade, puterea sa resimtindu-se si in capitala
  • Al doilea si al treilea au avut loc in luna ianuarie si implicit martie, ele masurand 4,6 grade

In ultimul deceniu, cel mai puternic cutremur a fost in urma cu doi ani, 2014 fiind anul in care pe romanii i-au trecut fiorii atunci cand au simtit intensitatea cutremurului de 5,7 grade.

Pe langa faptul ca aceste cutremure au cu precadere reprezentari negative, ele fiind cele care pun in pericol viata si bunurilor romanilor, acestea aduc si ceva bun! In ultima perioada tot mai multi proprietarii incheie o asigurare obligatorie de locuinte, intrucat constientizarea riscurilor la care se supun a ajuns la cote destul de semnificative.

Pentru 2016 se preconizeaza ca se vor incheia tot mai multe polite PAD, acestea fiind cele care se pot achizitiona direct din online.

Top riscuri  care amentina casele – sondaj realizat de Campania Luna asigurarilor de locuinte

Evenimentele naturale care ameninta locuintele au fost contorizate intr-un sondaj realizat de experti, iar  topul acestor riscuri este:

  • Pe primul loc, romanii au clasa ca risc principal incendiile – 4 din 10 romani
  • Pe al doilea loc 3 din 10 romani au clasat cutremurele
  • Pe al treilea loc, 2 in 10 romani au clasat alunecarile de teren

Tot aici, proprietarii de locuinte au raspuns ca pe langa asigurarea obligatorie de locuinte PAD, ei incheie si o asigurare facultativa, intrucat vor sa fie siguri ca averea lor  de-o viata nu poate pieri intr-o fractiune de secunda!

Afla de AICI si despre ce se va intampla cu asigurarile de sanatate in acest an!

sursa imagine – 1asig.ro

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.