Avantaje si Dezavantaje ale produselor teleshopping

Cu totii stim ce este teleshoppingul si cu siguranta am vazut macar o data o reclama de acest gen.
Cel mai mare avantaj al acestor produse este faptul ca ai ocazia sa le vezi in actiune. Spre deosebire de alte tipuri de reclame, spoturile pentru produse teleshopping arata exact ceea ce face produsul ba mai mult, includ si testimoniale ale celor care au cumparat si folosit deja produsul respectiv. In afara de modul de prezentare transparent care face posibilul cumparator sa acorde atentie si incredere produsului, la categoria avantajelor se adauga si faptul ca, de cele mai multe ori, produsele teleshopping vin cu un bonus. Fie ca este vorba de doua produse identice oferite pentru pretul unuia singur sau de un produs al aceleiasi firme oferit ca si bonus, teleshopping-ul intotdeuna ofera bonusuri. Si ne place cand primim ceva gratuit, nu-i asa?
Un alt avantaj ar fi exclusivitatea. Exista produse din segmentul teleshopping care nu pot fi achizitionate de altundeva; atunci cumparatorul este motivat sa cumpere in ideea ca nu stie cand mai are ocazia sa se intalneasca cu produsul respectiv. Ex de produse exclusive de la teleshopping : Alcachofa de Laon, Dermaspray Intensive, Skometrinic, Livariz.
Dezavantajele exista si sunt multiple. In primul rand publicitatea agresiva care ajunge adesea sa agaseze telespectatorul si sa aduca cu ea o repulsie fata de produsul prezentat. Un alt dezavantaj ar fi invadarea pietei de produse contrafacute care se vand in mediul online, la preturi mult mai mici decat “surorile” lor originale.

In prezent, piata teleshopping isi gaseste public atat prin intermediul televizorului cat si al internetului. Exista o multime de site-uri care vand produse teleshopping de calitate la preturi avantajoase. Ca sa fi sigur ca produsul pe care il achizitionezi nu este contrafacut, verifica pretul pe mai multe site-uri si nu cumpara niciodata daca pretul afisat pe un site este semnificativ mai mic decat cel afisat pe un alt site. Ai mari sanse ca produsul mai ieftin sa nu fie original.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.