Banda de alergat, solutia pentru un stil de viata activ (P)

banda de alergat“Pentru un stil de viata sanatos, faceti miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi”, asa suna un indemn al unei campanii promovate in mass-media ce incurajeaza un stil de viata activ. Traim o viata agitata, in care locul de munca are o pondere foarte mare, timpul pentru viata personala devenind din ce in ce mai redus. Pentru a face miscare in aer liber este nevoie de timp. Ca o alternativa a parcurilor sau spatiilor special amenajate pentru activitati sportive, producatorii de echipamente fitness vin in intampinarea celor dornici de miscare cu o gama larga de echipamente, cele mai populare fiind benzile de alergat.

            Banda de alergat ofera posibilitatea efectuarii antrenamentului zilnic in propria locuinta si reprezinta astfel solutia cea mai practica pentru a face miscare in orice moment al zilei.

            Pentru a alege banda de alergat potrivita pentru fiecare trebuie sa se tina cont de anumiti factori foarte importanti cum ar fi greutatea persoanei care utilizeaza aparatul, sistemul de amortizare, numarul programelor presetate.

            Benzile de alergat se impart in trei categorii: benzi de alergat profesionale, semiprofesionale si pentru uz casnic. Este recomandat sa se apeleze la consiliere din partea unor specialisti pentru a alege banda de alergat potrivita. Benzile de alergare profesionale sunt destinate folosirii in salile de fitness, cu trafic intens. Aceste benzi sunt robuste si sunt dotate cu sisteme rezistente, ideale pentru uzul continuu.

            Benzile semiprofesionale sunt recomandate pentru utilizarea in hoteluri, firme, centre de recuperare, timpul ideal de utilizare zilnica fiind de 3 pana la 5 ore.

            O alta categorie de benzi de alergat o constituie cele pentru uz casnic, care sunt din ce in ce mai cautate si la noi in tara. Benzile de alergare destinate folosirii in propria locuinta sunt silentioase, dispun de sistem de pliere pentru a ocupa spatiu redus de depozitare si ajuta utilizatorul sa faca miscare in propria casa, fara a fi nevoit sa se deplaseze la o sala de fitness sau in parcuri pentru a alerga.   Avantajul unei benzi de alergat este ca poate fi folosita oricand, spre deosebire de alergarea in aer liber care depinde de conditiile meteo si de locuri publice care permit o astfel de activitate.

            Producatorii de aparate fitness apeleaza la tehnologii tot mai avansate pentru ca antrenamentul cu banda de alergat sa fie cat mai interactiv si apropiat de alergarea in aer liber.

            Tehnologia tot mai avansata permite producatorilor de echipamente fitness sa doteze benzile de alergat de top cu soft-uri de simulare a alergarii in diverse locatii celebre cum ar fi Champs Elysees, Barcelona,  Montreal, Seattle, Times Square, Rio de Janeiro, Londra etc. Gradul de inclinare si viteza benzii de alergat se modifica automat in functie de traseul ales.banda de alergat

(P)

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.