Cauzele ochilor obositi si rezolvarea: Optrex 2 in 1

Multi oameni se confrunta cu problema ochilor obositi. Dupa o zi grea de munca ajungi acasa stors de energie si te intrebi de ce ai ochii obositi. Iata cinci cauze care iti reduc acuitatea vizuala si ce sfaturi ofera dr. James P. McCulley, medic oftalmolog, profesor la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Texas.

Ochi obositi #1: Orele multe petrecute in fata computerului

Munca la calculator si cititul necesita folosirea mai multor zone musculare ale ochilor. Ochiul uman este conceput in asa fel incat retina sa oglindeasca orice obiect fara sa se utilizeze nici un muschi. Totusi, pentru a vedea un obiect de aproape, intra in joc cate un set de muschi. De exemplu, muschii extraoculari trebuie sa miste fiecare ochi spre interior, sfincterele pupilelor lucreaza la micsorarea acestora, muschii ciliari se contracta astfel incat un obiect sa fie cat mai clar reprodusa.

Sfat: Pentru a va relaxa ochii trebuie sa va concentrati atentia asupra unui obiect aflat la distanta mai mare. Veti simti imediat cum muschii ochilor se destind. Atunci cand simti ca ochii tai sunt uscati si acest lucru iti provoaca neplaceri, aplicarea spray-ului Optrex 2 in 1 Ochi Obositi poate fi solutia pe care o cautai. Se aplica usor, pe pleoapele inchise, si nu deschise, ca in cazul picaturilor obisnuite. Il poti folosi atunci cand simti nevoia, dar nu mai des de patru ore. Il gasesti chiar aici: https://www.farmaciadepenet.ro/ingrijirea-ochilor/1625-optrex-spray-2-in-1-ochi-obositi-x-10-ml.html, la un pret special. 

Ochi obositi #2: “Defecte” de functionare ale ochilor

Ochii umani nu sunt perfecti si tocmai acele imperfectiuni isi aduc aportul la obosirea lor. In plus, “defectele” se vor accentua cu trecerea timpului. De exemplu, oamenii care nu vad bine la distanta, isi solicita mai mult decat normal muschii ciliari. Iar oamenii care au muschii extraoculari slabiti ii forteaza la maximum cand citesc.

Sfat: Vizitati regulat medicul oftalmolog pentru a avea in permanenta un control asupra problemelor oculare. Medicul va va prescrie cel mai bun remediu pentru ochii vostri.

Ochi obositi #3: Lumina prea slaba sau prea tare

Sa citesti sau sa lucrezi la o lumina care este ori prea tare, ori prea slaba duce la extenuarea sfinctelelor pupilelor. In timp, acuitatea vizuala va scadea din cauza acestei probleme.

Sfat: Ia-ti un intrerupator care te ajuta sa gestionezi intensitatea luminii.

Ochi obositi #4: Suprasolicitarea ochilor

Asa cum 100 de flotari ar putea sa-ti cauzeze accidentari la muschii bratelor, orele petrecute cu duiumul in fata calculatorului sau hartiilor de birou pot duce la suprasolicitarea muschilor oculari. In functie de nivelul vostru de toleranta la durere, veti resimti arsuri, dureri, intepaturi de intensitate mai mica sau mai mare.

Sfat: Daca serviciul vostru implica multa munca de birou si lucru cu calculatorul, nu mai deschideti PC-ul cand ajungeti acasa.

Ochi obositi #5: Clipirea rara

Cand lucrati la calculator sau cand munca voastra presupune urmarirea atenta a diverselor hartii de birou  (in general cand obiectul muncii se afla la distanta mica de ochi), aveti tendinta sa clipiti mai rar, iar acest lucru duce la uscarea ochilor. Cand oamenii sunt obositi, clipesc mai rar, iar ochii sunt slab lubrifiati, ceea ce se traduce prin pierderea acuitatii vizuale in timp.

Sfat: La fiecare ora, luati o pauza de cateva minute.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , ,

Comments are closed.