Cazarea in regim hotelier – inovatia secolului XXI ?!

Asistam in prezent la o schimbare de perceptie in ceea ce priveste raportarea la distante. Astazi, rute precum Romania – Franta nu ni se mai par atat de greu de parcurs, precum nici acomodarea noastra in diferite tari, dat fiind fenomenului globalizarii care devine din ce in ce mai vizibil. Dezvoltarea mijloacelor de transport, fie terestru sau aerian, permit oamenilor sa calatoreasca dintr-o parte in alte a lumii rapid, chiar si pentru o noapte.

Concomitent cu aceasta schimbare de perspectiva in ceea ce priveste distantele s-au schimbat si modalitatile oamenilor de acomodare si adaptare in diverse locuri. Pe acest fond istoric a aparut si s-a dezvoltat conceptul de cazare in regim hotelier. Putem pune aparitia acestui concept pe ideea ca oamenii aflati in plin proces de dezvoltare – studenti, antreprenori proaspeti initiati intr-o afacere, cercetatori – dar nu numai, prefera sa calatoreasca folosind un minim de resurse financiare. Motivul poate fi dorinta oamenilor de a cunoaste cat mai mult din cultura locului in care merg, avand in vedere timpul scurt pe care il au alocat respectivei calatorii.

Ce inseamna cazarea in regim hotelier in Bucuresti?

Conceptul de cazare in regim hotelier s-a dezvoltat rapid, tot mai multe persoane apeland la acest serviciu. O serie de aplicatii si firme au aparut in ideea de a facilita comunicarea intre calatori si persoanele care isi pun proprietatile sub regim hotelier. Cazarea in regim hotelier in Bucuresti este foarte dezvoltata, existand posibilitatea de a inchiria fie garsoniere, fie apartamente de 2 sau de 3 camere, , ca de exemplu cele gasite pe acest link, aproape in toate zonele importante ale capitalei. Astfel, zonele cele mai cautate de cei care doresc sa inchirieze un apartament in regim hotelier in Bucuresti sunt:

  • Piata Unirii – punctul de intersectie al celor trei magistrale ale metroului, fapt care va permite deplasarea rapida in orice zona a Bucurestiului
  • Piata Alba Iulia – zona aflata la aproximativ 15 minute de Piata Unirii
  • Calea Mosilor – o artera importanta din punct de vedere economic a Bucurestiului
  • Bdul. Corneliu Coposu – se intersecteaza cu Splaiul Independentei, Bulevardul Ion C. Bratianu

In ceea ce priveste oferta de apartamente si garsoniere in regim hotelier din Bucuresti este intotdeauna o varianta mai ieftina de cazare in raport cu oferta de hoteluri. Conditiile de cazare intr-un apartament in regim hotelier din Bucuresti sunt foarte asemanatoare cu politica clasica a hotelurilor. Astfel, pentru a putea inchiria un apartament este necesar sa prezentati un act de indentitate, iar locatiile se inchiriaza pentru cel putin 24 de ore. De asemenea, ora de intrare in apartament – check-in – este ora 14.00 (minim) iar ora de eliberare – check-out – este ora 12.00 (maxim). In ceea ce priveste platile, acestea se pot face in numerar, prin ordin de plata conform facturii sau proformei emise sau prin card VISA, MASTERCARD, AMEX.

O intrebare care inevitabil apare: Ce are in plus regimul hotelier fata de hotel?

Inchirierea unui apartament in regim hotelier in Bucuresti, prezinta o serie de avantaje prin care se diferentiaza de hotelurile obisnuite. Astfel, putem aduce in discutie avantaje precum:

  • Confidentialitate si intimidate. Spre deosebire de un hotel, intr-un apartament sau garsoniera in regim hotelier va puteti bucura de intimitate si independenta la fel ca si acasa
  • Spatiu mult mai mare. Spre deosebire de hotel care dispune de o simpla camera cu baie,  apartamentele in regim hotelier va ofera mult mai mult spatiu
  • Self-catering. Apartamentele in regim hotelier au bucatarii complet echipate pentru a va putea pregati in orice moment meniul dorit.

Daca sunteti in cautarea unui apartament in regim hotelir, nu ezitati sa intrati pe site-urile care se ocupa cu inchirierea unei locatii in regim hotelier.

 

 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , ,

Comments are closed.