Ce criterii trebuie sa avem in vedere cand alegem un acumultator auto pentru Nissan?

A avea permisul de conducere intr-unul dintre buzunarele portofelului nu implica in mod necesar sa cunosti ce acumulator auto se potriveste unei masini.

Astfel, acest articol trateaza despre alegerea unui acumulator auto de Nissan, iar daca va intrebati de ce „acumulator auto de Nissan si nu pentru alta masina?” raspunsul este simplu: tocmai mi-am cumparat un Nissan Juke la mana a doua si am avut probleme cu bateria, care, pana de curand, nu stiam in functie de ce aspecte se alege.

Asadar, in acest articol mi-am propus sa strang laolalta informatii de pe Internet, sa le expun si sa enumar aspectele in functie de care se alege o baterie auto de Nissan.

Bateria auto de Nissan – Marimi, polaritate, curent de pornire

Intai de toate, bateria auto de Nissan, daca nu va doriti sa ramaneti pe marginea drumului intrucat acumulatorul nu mai furnizeaza curentul necesar functionarii, trebuie schimbata daca va sunt cunoscute una dintre situatiile redate in randurile de mai jos:

  • In situatia in c
    are atunci cand porniti masina, observati ca electromotorul se invarte mai greoi decat de obicei sau ca masina porneste mult mai lent
  • In cazul in care apasati claxonul, insa acesta nu se mai aude la fel puternic
  • In cazul in care stati cu motorul pornit, iar farurile fie nu se aprind, fie au o lumina foarte slaba
  • In cazul in care ati uitat farurile aprinse in timp ce masina era oprita, iar in momentul rasucirii cheii in contact, masina nu porneste
  • Daca ati incarcat bateria auto de Nissan peste noapte, iar a doua zi aceasta tot nu genereaza suficient curent electric pentru a porni masina
  • In cazul in care bateria auto de Nissan prezinta umflaturi
  • In situatia in care bateria auto de Nissan are scurgeri
  • In situatia in care se simte un miros de sulf venind dinspre bateria auto de Nissan

baterii nissan

Unul dintre principalele aspecte in functie de care are loc alegerea unei baterii auto de Nissan consta in valoarea curentului de pornire. Pentru masinile Nissan aceasta variaza intre 330 A si 830 A. In mod evident,  bateriile pe care sunt inscriptionate valori mici se adreseaza masinilor de dimensiuni reduse sau celor care nu au foarte multi consumatori electrici.

In al doilea rand, atunci cand alegeti o baterie auto de Nissan trebuie sa tineti cont de polaritatea acesteia, intrucat poate fi normala sau inversa.

In al treilea rand, mai este necesar sa tineti cont de dimensiunile bateriei auto de Nissan. Inainte de a cumpara un acumulator ori masurati cu atentie bateria (inaltime, latime, lungime) ori verificati daca aceasta are marimile inscriptionate, ori daca dimensiunile sunt trecute pe unul dintre plasticele suportului.

In genere, inaltimea unei baterii auto de Nissan nu este mai mare de 227 de mm. Latimile sunt cuprinse intre 129 de mm si 179 de mm, iar lungimea poate fi de cel mult 306 mm.

Specialistii de la Neobat.ro va ofera consiliere astfel incat sa optati pentru bateria de Nissan potrivita

baterie nissan

Totusi, pentru a va asigura ca optati pentru o baterie auto de Nissan ideala masinii voastre, aveti la indemana o posibilitate mult mai eficienta, anume sa apelati la consiliere din partea echipei Neobat.ro intrucat acest magazin online este format din specialisti in acumulatori auto.

Neobat.ro va va ajuta sa alegeti cea mai buna baterie si, daca locuiti in Bucuresti sau in Ilfov, o va livra si o va monta in locul vostru.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.