Ce durata de viata are un televizor? Va spunem noi.

Timp de patru ani parintii mei au refuzat sa-si inlocuiasca televizorul. Asta se intampla in conditiile in care aveau ceva probleme cu el – o lumina deranjanta ce aparea intr-un colt (unde imaginea era in ceata) si o mica problema pe pareta de audio (sunetul lipsea timp de 5 secunde din cand in cand). In loc sa-si inlocuiasca televizorul cel vechi, ei au insistat sa-l foloseasca asa pana cand in cele din urma acesta a cedat complet de la sine.

Exista cateva echipamente si electronice pe care le folosim pana pica de tot. In ciuda orelor de functionare pentru care au fost proiectate, noi ne asteptam ca acestea sa-si faca treaba in continuare mult mai mult timp.

Cat rezista un televizor?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare s-au efectuat de-a lungul timpului mai multe sondaje, studii si comparatii intre branduri si modele. La unul din aceste studii au participat aproape 7000 de persoane care au raspuns la mai multe intrebari legate de televizorul pe care il folosesc in prezent, dar si despre televizorul pe care l-au avut inainte. Cei intervievati au specificat daca au avut o problema cu televizor, daca au fost in service tv, daca l-au reparat si ce s-a intamplat mai departe. Analizand raspunsurile tututor participantilor s-au putut intocmi anumite analize si comparatii in ceea ce priveste fiabilitatea unui tv si probabilitatea ca acesta sa ajunga in service tv.

Iata care au fost rezultatele studiului in ceea ce priveste fiabilitatea brandurilor de televizoare:
1. Panasonic
2. Sony
3. Samsung
4. LG
5. Sharp
6. Philips
7. Toshiba

Fiabilitatea unui televizor – analiza suplimentara
Conform datelor, se pare ca in medie 81% din televizoare ar putea rezista peste 5 ani de functionare, fara sa aiba nicio problema sau defectiune ce ar necesita interventia unui service tv. Poate ca 5 ani nu este un termen atat de impresionant. Mai ales daca ne gandim ca majoritatea defectelor se intampla in primul an de functionare. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca exista branduri mai bune, de calitate, si branduri mai slabe din punct de vedere calitativ.

In timp ce 85% din televizoarele Panasonic (luam in considerare analizele inregistrate de studiu) nu au avut niciun defect timp de 5 ani, doar 50% din televizoarele no-name (producator necunoscut) au reusit aceeasi performanta.

Ce sa fac daca televizorul are o defectiune?
Daca aveti o problema cu televizorul puteti sa va adresati unui service tv. La www.reparatii-tv.eu orice reparatie este insotita de garantie.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

Comments are closed.