Ce masuratori trebuie sa faci pentru amenajarea bucatariei, in mod corect?

Atunci cand vine vorba despre amenajarea bucatariei, lucrurile par grele. Inainte de orice, trebuie sa fim foarte atenti la masuratorile pe care le facem. O mica neatentie si putem regreta ca nu am acordat mai multa importanta unor asa-zise detalii, care, de fapt, schimba, acum, intreaga situatie. Cine nu isi doreste sa termine, mai repede, cu amenajarea bucatariei din noua casa, chiar la preturi mici (am gasit AICI visul oricarui om indragostit de amenajari), pentru a se bucura de rezultatul final?

amenajarea bucatariei

Cele mai importante 3 masuratori de care sa tii cont in amenajarea unei bucatarii

Un ghid corect de amenajare a bucatariei dvs. include, in primul rand, realizarea unor masuratori adecvate, realizate cu atentie. Exista 3 masuratori foarte importante pentru amenajarea bucatariei, dupa cum urmeaza:

  • Incepand cu peretele din partea stanga a bucatariei, trebuie masurate toate zidurile acestei incaperi. Pentru a putea tine o evidenta a datelor ce reies in urma masuratorilor efectuate, este bine sa avem la indemana o schita a cum vrem sa arate bucataria, la final, si, pe ea, sa notam dimensiunile zidurilor.
  • In al doilea rand, trebuie sa fie indicate toate golurile pe care le au peretii, in ceea ce priveste ferestrele, usile si aerisirile existente in bucatarie. Tot aici, se vor indica si pozitiile pe care toate utilitatile le au in bucatarie: calorifere, aragaz sau chiuveta.

amenajare  bucatarii

  • Nu in ultimul rand, sa nu uitam de pozitiile tuturor intrerupatoarelor, prizelor, dar si a conductelor de apa si gaz. O amenajare a bucatariei de vis dar mai ales utila incepe de aici; cu siguranta vei avea nevoie de acces facil la toate acestea.
  • Planul de amenajare a bucatariei trebuie sa fie realizat tinand cont de cativa factori, precum: marimea familiei, cat de des stii ca se va gati in acea bucatarie, daca mesele de peste zi vor fi servite in bucatarie, ce fel de aragaz iti trebuie, in functie de cat de mult gatesti, cat de mari vor fi spatiile de depozitare alese de tine, dar si alte aspecte pe care nu putem sa le ignoram, atunci cand vrem sa venim cu idei de amenajare intr-o bucatarie. Aici, ar fi bine sa ne consultam si cu niste profesionisti in domeniul constructiilor si nu numai, pentru a nu da gres.

Dupa cum sigur ati observat, indiferent de marimea bucatariei si de cat de elaborata va fi, exista cateva aspecte de care trebuie sa se tina cont, in orice situatie. Tipurile de design sunt, si ele, foarte importante, si vom discuta pe marginea lor, in cele ce urmeaza.

Ce model de amenajare a bucatariei te va avantaja ?

In functie de spatiu, de locul in care ne dorim sa amplasam obiectele de mobilier si electrocasnicele pentru bucatarie, exista cateva modele de organizare a incaperii.

idei de amenajare bucatarie

  • Primul este bucataria in forma de „I”. Dupa cum ii sugereaza denumirea, toate corpurile de mobilier si electrocasnicele, precum si chiuveta se vor regasi asezate pe acelasi perete. Se recomanda acest tip de aranjare a bucatariei pentru spatiile lungi, dar inguste.
  • Buncataria in forma de „L” este, si ea, foarte intalnita. Daca alegem sa punem mobilierul si doua aparate casnic dintre chiuveta, frigider si aragaz, pe latura lunga, atunci, in zona de colt, va fi pus cel ramas, astfel incat, sa incapa si spatiul sa poata fi optimizat, cat mai bine posibil.
  • Bucataria cu forma de „U” este deosebit de practica, pentru ca ofera tot spatiul de lucru si de depozitare. Totul ramane la alegerea dvs., in ceea ce priveste amenajarea unei astfel de bucatarii!
  • Bucataria in paralel este perfecta pentru un spatiu de lucru ai mare si, totodata, un spatiu generos pentru depozitare.

Acum, ca am vazut ce tipuri de amenajare a bucatariei exista, ne putem apuca de lucru. Intotdeauna, un plan bine realizat, de la inceput, va da nastere unor executii de calitate, cu care veti impresiona pe toata lumea. Nu uitati de detaliile proiectului dvs. si consultati-va cu specialistii din domeniu. Exista firme care se ocupa, deja, de cele mai reusite proiecte de amenajare a bucatariilor si nu numai, ce ofera servicii profesionale de montaj, produse de calitate la preturi mici, care au rezistenta la inghet, dar si, daca va vine sa credeti, servicii de confectionare a perdelelor, pentru cand terminati tot! Ce ar mai fi de dorit? Noi va uram spor in amenajarea casei si asteptam impresii!

amenajare bucatarie

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.