ACTUALIZAT: Anul acesta, iarna e mai dificila ca niciodata. Nameti grei de zapada, viscol, ger si inghet. Desigur, in asemenea conditii meteorologice, traficul este infernal, mijloacele de transport in comun au intarzieri mari si se circula foarte greu. De aceea este mai bine sa ne bazam pe masinile personale decat pe transportul in comun. Pe langa toate acestea, trebuie sa fim atenti la sanatatea noastra si la modurile prin care ne protejam impotriva gerului.
Iata cateva sfaturi utile pentru a face fata cu brio perioadelor in care se anunta cod rosu de ninsoare:
• Circulati cu masina personala. Ca sa puteti circula legal si in siguranta cu masina in timpul iernii, trebuie sa va asigurati mai intai ca aceasta este echipata corespunzator, adica sa montati anvelope de iarna si sa verificati daca sistemul de climatizare functioneaza la parametri optimi, deoarece vom avea nevoie de caldura in masina. In functie de cat de mari sunt nametii si de stratul de zapada acumulat pe suprafetele strazilor, e posibil sa aveti nevoie si de lanturi antiderapante.
• Folositi cabluri pentru degivrarea pardoselilor. O solutie mult mai simpla si mai eficienta de a scapa de zapada acumulata in fata casei, la iesirea din bloc sau in parcare este sa utilizati cabluri de incalzire inteligente care sa topeasca straturile de zapada si de gheata. Spre deosebire de munca cu lopata, care va rapeste mult din timp si presupune efort fizic, va recomandam sa instalati cabluri de la Carbonheat.ro in toate ariile unde aveti nevoie de acces liber si facil. Cablurile isi autoregleaza temperatura, ceea ce inseamna ca nu vor consuma prea multa energie electrica, functionand la putere maxima doar in conditiile in care se anunta cod rosu de ninsoare.
• Imbracati-va corespunzator. Daca drumurile urgente pe care le aveti de facut implica si portiuni unde trebuie sa mergeti pe jos, asigurati-va ca va imbracati gros. Va recomandam gecile din fas, imblanite pe interior, impreuna cu accesorii calduroase pentru iarna: manusi, caciula si fular. Atunci cand mergeti pe jos, iar aerul este rece si puternic, acoperiti-va tot timpul nasul cu fularul, pentru a nu inhala aerul rece. Atfel, riscati sa raciti instant.
• Consumati multe vitamine. Trebuie sa aveti tot timpul grija ce fel de alimente consumati si in ce cantitati, insa iarna, cu precadere, conteaza cate vitamine asimilati. Expus la temperaturi scazute, organismul trebuie sa lupte aprig impotriva virusurilor care circula in aer, fie ca sunteti in troleu, la scoala sau la locul de munca. Multe persoane racesc iarna, iar pentru a evita sa luati boala, trebuie sa consumati foarte multe fructe si legume, pentru a consolida puterea organismului de a se proteja impotriva virusurilor.
• Incalziti-va locuinta. Pentru incalzirea integral a locuintei, nu va recomandam sa folositi instalatii improvizate, deoarece va puteti intoxica cu monoxide de carbon. Cel mai bine este sa folositi caloriferele traditionale si sa va asigurati ca aerisiti bine toate incaperile casei, cel putin o data pe zi.
Daca nu aveti o ocupatie profesionala si nu este necesar sa iesiti zilnic afara, profitati de acest lucru si ramaneti in casa atunci cand se anunta cod rosu de ninsoare. Acesta este sfatul oferit atat de pompieri, cat si de medici fiindca in ultima perioada de timp numarul persoanelor care au alunecat pe gheata in propria gospodarie a crescut. Incercati sa respectati, pe cat posibil, indicatiile de mai sus si veti fi in siguranta.
Comments are closed.