Colectarea deseurilor medicale reprezinta unul din obiectivele principale ale firmei Greenglobal.ro

Colectarea deseurilor medicale este un proces asigurat de firma specializata in acest domeniu, anume GreenGlobal.ro.

Greenglobal.ro este o firma prezenta pe piata inca de acum 4 ani, o firma al carui obiectiv rezida in colectarea deseurilor. In pachetul de servicii pus la dispozitie de Greenglobal.ro clientilor sai sunt cuprinse mai multe tipuri de colectari, printre care se numara si  colectarea deseurilor medicale, colectarea deseurilor de plastic, colectarea deseurilor de sticla sau a celor reciclabile, colectarea deseurilor industriale, colectarea deseurilor electronice sau a celor menajere.

Deseurile medicale sunt impartite in doua categorii: cele periculoase si cele nepericuloase. Principala problema consta in faptul ca cele nepericuloase pot deveni cu usurinta periculoase daca iau contact cu un pacient contagios sau cu alte deseuri periculoase.

Avand in vedere acest aspect, primul si poate cel mai important pas in procesul de colectare a deseurilor medicaleconsta in a deosebi intr-un mod riguros deseurile medicale periculoase de cele nepericuloase si de a le sorta in recipiente diferite.

Deseurile medicale – ce reziduuri sunt periculoase si ce reziduuri sunt nepericuloase?

Deseurile medicale sunt produse intr-o cantitate mare dat fiind faptul ca acestea provin de la institutiile spitalicesti, centrele de cercetare medicala sau cele de analize si sunt colectate si neutralizate intr-un mod eficient si sigur de firma specializata in aceasta activitate -Greenglobal.ro- astfel incat mediul inconjurator sau orice fiinta vie sa nu fie puse in primejdie.

Din categoria deseurilor medicale nepericuloase fac parte resturile de alimente, ambalajele, recipientele (de plastic sau de sticla), flacoanele sau alte echipamente medicale care nu au luat contact cu deseurile periculoase sau cu pacientii contagiosi.

In ceea ce priveste deseurile medicale periculoase se mentioneaza faptul ca din aceasta categorie fac parte urmatoarele:
• Deseurile anatomo-patologice- din aceasta categorie fac parte absolut toate partile anatomice sau tesuturile care au fost folosite in tratarea pacientilor sau in cercetarea medicala
• Deseurile infectioase- aceasta categorie insumeaza toate ustensilele medicale care au luat contact cu fluidele biologice ale contagiosilor intrucat acestea prezinta un grad mare de risc pentru orice alta fiinta
• Deseurile intepatoare-taietoare- printre acestea se numara si instrumentele care au fost folosite pentru a patrunde tesutul uman, ori prin intepare (acele de seringa) ori prin taiere (bisturiile)
• Deseurile radioactive- nu sunt foarte des intalnite, dar sunt foarte periculoase. In genere, sunt produse de centrele de cercetare
• Deseurile chimice si farmaceutice- printre acestea se numara substantele al caror termen de valabilitate a expirat sau solutiile folosite la igienizarea spatiilor in care au avut loc interventii sau cercetari medicale

Colectarea reziduurilor medicale – daca precolectarea nu este efectuata riguros, tot procesul poate fi inutil

Cel mai important pas in procesul colectarii deseurilor medicale este si primul totodata si este cunoscut sub denumirea de “precolectare”. Acesta etapa este efectuata de personalul medical, care are responsabilitatea de a separa deseurile medicale periculoase de cele nepericuloase si de a le randui in recipiente deosebite.

Ulterior, firma Greenglobal.ro colecteaza si transporta cu ajutorul unor autospeciale deseurile medicale catre centrele responsabile cu reciclarea (daca este posibil acest lucru) sau cu neutralizarea reziduurilor.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.