Contabilitatea in Sectorul 4 din Bucuresti: serviciu intern sau externalizat?

Exista doua posibilitati pentru ca firma ta din Sectorul 4 al Bucurestiului sa isi asigure partea de contabilitate: ori sa angajezi contabili care sa tina contabilitatea intern, folosind resursele proprii, ori  sa iei decizia externalizarii serviciului catre o firma specializata de contabilitate. Daca optezi pentru prima varianta, este posibil sa nu realizezi sau sa nu intelegi imediat importanta unei firme de contabilitate din Bucuresti, precum si importanta unei firme specializate care iti poate oferi si consultanta contabila, pe langa activitatea contabila propriu-zisa.

Nu inseamna in mod automat ca a face contabilitatea in regie proprie este gresit, dar pentru ca resursele financiare sa fie gestionate cat mai bine cu putinta si, in plus, management-ul firmei tale (adica tu) sa aiba parte si de recomandari argumentate cu cifre cu referire la deciziile cu impact financiar asupra firmei.

Contabilitatea firmei tale care activeaza in Sectorul 4 din Bucuresti, privit ca serviciu intern

contabilitate din sector 4 bucuresti

Ai observat ca pana si atunci cand cauti ceva in Google de mai multe ori, Google tinde sa iti ofere, mai degraba, rezultate in functie de preferintele tale de cautare? Ei bine, ceva de acest gen se poate intampla si daca tot ce tine de contabilitate este intreprins de angajatii firmei tale. Este posibil ca urmatoarele sa fie facute intr-un mod usor subiectiv, usor superficial, fara ca nimeni sa nu isi dea seama de inexactitatea rapoartelor oferite:

  • contabilitatea primara – aceasta va fi mai putin afectata de subiectivism, fiind folosite principii de baza ale contabilitatii, universal valabile
  • gestiunea de stocuri  – „scurtaturile” folosite de regulile nescrise ale firmei vor putea detemina contabilul sau echipa ta de contabili sa scape din vedere lucruri esentiale asupra volumelor implicate, asupra anticiparii miscarilor din piata
  • gestiunea financiara – aici, un spirit rece, total detasat, este indicat sa domine, pentru ca resursele financiare ale companiei sa fie sec interpretate – acesta este drumul catre profit; ”imbunarea”, rotunjirea gratuita si deciziile bazate pe speranta apar la nivel subconstient si influenteaza in mod negativ sau mai putin pozitiv rapoartele, concluziile s.a.m.d.
  • consultanta contabila – este ineficienta, de  vreme ce contabilii nu reprezinta ceva independent fata de firma, ci se afla in cadrul firmei, privind lucrurile din interior

O firma de contabilitate pentru firma ta din Sectorul 4 al Capitalei este ceea ce trebuie

contabilitate bucuresti sectorul 4

O firma de contabilitate care se bucura de recomandari este intotdeauna formata din experti contabili care adopta noutatile din domeniu, din mediul economic si noutatile tehnologice, si astfel dau dovada de o operabilitate si de o acuratete mult imbunatatite. Softurile contabile sunt bine stapanite de catre acestia, si firma ca intreg poate oferi consultanta contabila prin care nu se pierde niciodata simtul de „ochi limpede”, care observa orice balbaiala, orice confuzie, si o clarifica urgent.

Asta pentru ca tu, care esti implicat in managementul firmei, sa poti lua decizii cu impact financiar prin care firma ta sa evolueze, si nu sa stagneze sau sa incaseze lovituri de pe piata fara sa cunoasca ce anume a lovit-o. In plus, si lucrul acesta te va convinge sa iti externalizezi serviciile de contabilitate: o asemenea firma de contabilitate este dispusa pentru Sectorul 4 – Bucuresti sa efectueze si servicii de resurse umane, si servicii legate de Registrul Comertului.

Deci, daca iti place cum gandesc expertii contabili, adaptati mediului economic actual, tehnologiei IT din prezent, si pregatiti pentru a face diferenta, vei sti ca serviciul de contabilitate merita sa fie un serviciu externalizat!

 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , ,

Comments are closed.