Copilul din tine vrea sa se joace? Mergi intr-un escape room din Bucuresti si lasa-l liber!

Odata ce devenim adulti, uitam de lucrurile distractive pe care le faceam in copilarie, de jocurile de care, astazi, multi au uitat. Insa, exista momente cand mergem pe strada si ii vedem pe cei mici petrecand timp impreuna, razand cu gurile pana la urechi si ni se face dor. Dor de aventura, de distractie, de bucurie, de lipsa grijilor, ni se face dor de ceea ce am fost, iar in acele momente copilul din noi isi doreste sa evadeze si sa se mai simta cum se simtea candva.

Intr-un escape room din Bucuresti esti si adult, si copil

Daca pana in urma cu cateva luni trebuia sa ne reprimam aceasta dorinta de evadare, astazi, putem sa ne eliberam de ea, prin alegerea de a petrece timpul liber intr-un escape room din Bucuresti, in cadrul caruia putem redeveni din nou copii.

Escape the room este un joc de aventura si, in acelasi timp, de strategie, intrucat gandirea iti este foarte solicitata. In cadrul unui room escape poti sa ai impresia ca esti din nou copil, dar si sa ai satisfactia ca mintea iti merge brici. Daca nu ai fost niciodata intr-un asemenea loc, dar esti curios, trebuie sa stii cateva reguli de baza in care se va desfasura activitatea din cadrul escape room-ului:

  • In primul rand, cea mai importanta regula este faptul ca tu trebuie sa evadezi dintr-o camera in cel mult 60 de minute. Acest concept a fost construit cu scopul de a crea acelasi sentiment pe care ti-l ofera jocul pe calculator, care sta la baza room escape-ului.
  • Ideea principala este faptul cat tu vei fi inchis intr-o camera tematica, care poate fi inspirata din filme, din carti si altele, impreuna cu cel putin un prieten. In principiu, intr-o camera de acest fel au voie 5-6 persoane, ocazional 7.
  • Urmatoarea regula este sa gasesti toate detaliile care te pot ajuta sa evadezi din camera. Detaliile acestea constau in rezolvarea unor dileme si mistere, de tipul puzzle-urilor, dar in functie de fiecare room escape, puteti intampina diverse surprize, de diferite grade de dificultate.
  • Nu aveti cum sa trisati, pentru ca veti fi in permanenta supravegheati de camerele video montate in incapere si probabil ca nici nu vreti sa fiti sanctionati si sa nu fiti invingatori.

Escape the room este un concept aparut de curand pe piata din Romania, insa a capatat rapid proportii si a devenit preferatul tuturor celor care simt nevoia sa fie din nou copii si sa experimenteze noi provocari, deslusind dileme.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , ,