Cum cureti cada de baie, in mod eficient

Curatarea obiectelor sanitare din baie poate fi o activitate greoaie care iti mananca si timp si nervi. Iar cada este cel mai dificil de spalat, mai ales daca este din fonta. Insa, aceasta activitate nu ti se va mai parea o corvoada daca vei sti la ce trucuri sa apelezi. Uite ce trebuie sa faci!

curatare cada de baie

1. Curata sita de scurgere

Curata zona de scurgere pentru a evita formarea unui dop de murdarie si, implicit, infundarea acesteia. Este recomandat ca dupa fiecare baie sa aduni firele de par ramase in cada. Pentru a proteja zona de scurgere, o poti camufla cu o sita din plastic pe care o gasesti in orice magazin sau piata.

2. Indeparteaza depunerile de mucegai si rugina

Inainte de a curata cada, umezeste-o folosind apa de la dus. Apoi, foloseste solutii de curatare cu care sa o freci pe toata suprafata. In comert se gasesc de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe produse de curatare. Foloseste un burete abraziv cu care sa indepartezi petele de rugina sau de mucegai. Clateste apoi cu apa rece si sterge cada cu o carpa uscata si curata. Astfel, smaltul nu va ramane patat de calcar.

3. Foloseste un dulapior de baie

Samponul, dusul si gelul de baie, cremele de corp, balsamul si cosmeticele trebuie sa fie depozitate pe rafturile unui dulapior de baie. Nu le aseza pe marginea cazii pentru ca, in timp, vor distruge smaltul. Din unele recipiente va curge lichid, altele vor decolora sau pata suprafata cazii.

4. Nu varsa apa murdara

Nu varsa apa murdara in casa si nici alte lichide. Animite lichide pot favoriza infundarea canalizarii, iar altele duc la pigmentarea suprafetei. De asemenea, nu depozita in cada obiecte care o pot zgaria.

5. Nu spala obiecte in cada

Gratarele si ochiurile de la aragaz, rafturile din frigider, bicicleta celui mic, pantofii plini de noroi sau rolele nu trebuie niciodata spalate in cada. Mizeria se va depune pe fundul cazii, va pigmenta si distruge smaltul, Pe de alta parte, obiectele metalice vor zgaria cada in asa fel incat, dupa o vreme, vei dori sa cumperi una noua.

6. Nu folosi des solutii acide

Folosite foarte des, solutiile de curatare acide ataca smaltul. Chiar daca acestea actioneaza rapid, fara a mai fi nevoie de munca suplimentara, in timp cada ta iti va pierde stralucire, smaltul va deveni poros si va prinde o culoare galbuie.

7. Inamicii murdariei: sarea, otetul si bicarbonatul

Pe langa produsele de curatare pe care le gasesti in magazine, poti folosi si produse naturale precum otetul alb, bicarbonatul de sodiu sau chiar sarea de bucatarie. Prepara o solutie in combinatie cu apa si freaca intreaga cada. Vei vedea ca murdaria va disparea.

Sursa: Click.ro

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

Comments are closed.