Cum iti afecteaza mesajele scrise relatia

Mesajele scrise intr-o relatie au farmecul lor. Dar ai idee daca este important numarul acestora si cum poate influenta frecventa acestora felul in care merge o relatie?
Ai crede ca atunci cand tu si partenerul tau va trimiteti mesaje in mod regulat, relatia voastra merge bine. La urma urmei, mesajele scrise nu demonstreaza faptul ca va ganditi unul la altul pe intreaga perioada a zilei?

Cu toate acestea, cercetarile sugereaza faptul ca legatura dintre tipurile de mesaje si satisfactia dintr-o relatie difera de la gen la gen. Cu alte cuvinte, barbatii si femeile nu au aceeasi perspectiva cu privire la frecventa mesajelor si fericirea din relatie.
mesajele afecteaza relatia

Cum difera mesajele scrise la femei fata de barbati?

In unele privinte, barbatii si femeile folosesc mesajele de tip text in moduri similare. De exemplu, ambele sexe simt nevoia de a-si exprima afectiunea prin mesaje, atunci cand se simt legati de partenerii lor. Cu toate acestea, exista o diferenta clara atunci cand vine vorba de alte constatari. Pentru femei, exista o corelatie pozitiva intre numarul de mesaje pe care le trimit zi de zi si gradul de stabilitate al relatiei lor.

Insa pentru barbati, nu este aceeasi experienta. Acestia au raportat o corelatie negativa intre numarul de mesaje pe care le trimit si stabilitatea relatiei lor.

In plus, s-a descoperit si o asociere negativa intre numarul de mesaje pe care le trimite in medie un barbat partenerei sale si satisfactia relatiei. Studiile au scos in evidenta si faptul ca femeile folosesc mai des decat barbatii mesajele pentru a aborda conversatii sensibile sau dificile. Dar persoanele care au facut acest lucru pentru a rezolva conflictele existente sunt mai putini fericite de relatia lor.

Nu este nevoie sa te opresti din a-i trimite mesaje partenerului tau, dar subiectele complicate ar trebui pastrate pentru a fi discutate fata in fata. Conversatiile din viata reala tind sa rezulte in mai putine sentimente ranite, deoarece, atunci cand dau mesaje, oamenii au mai mult timp sa se gandeasca ce sa raspunda. Este aproape mai greu sa te deconectezi de la discutie si sa-ti restabilesti calmul.

Atunci cand ii trimiti un mesaj partenerului tau, incearca sa abordezi subiecte usoare de conversatie. Poti discuta despre evenimentele viitoare din viata voastra sau elementele pozitive ale relatiei. Foloseste-ti telefonul pentru a-ti face partenerul sa se simta iubit si apreciat, nu pentru a te certa.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.