Cum putem reduce consumul de combustibil al masinii Audi?

Masina este un bun indispensabil pentru foarte multi dintre romani, caci ea aduce o multime de beneficii cu sine: ii ajuta sa ajunga mai repede la serviciu, ii scapa de caratul cumparaturilor, de mersul cu mijloacele de transport, de aglomeratie.Dar, pe langa acestea, orice autoturism vine si cu cheltuielile aferente pe care un proprietar nu poate sa le evite sub nicio forma.

Una dintre cheltuielile principale este cea cu combustibilul. Un proprietar de masina Audi poate aloca chiar si la 700 de lei saptamanal, iar suma depinde de foarte multi factori. Ti se pare ca risipesti prea multi bani pe combustibil? Vrei sa gasesti solutii pentru a reduce consumul? In acest caz, poti regasi mai jos cateva sfaturi care te vor scoate din impas.

Iata 4 sfaturi extrem de utile care o sa te ajute:

1.       Chip-Tuning

chipseturi de remapare

Cea mai buna varianta o reprezinta chiptuning-ul pentru autoturismele Audi. Scopul remaparii este de a ajuta la cresterea performantelor motorului si de a optimiza arderea combustibilului, fapt care contribuie la scaderea consumului. In acest fel, arderile sunt puternice, eficiente, iar necesarul de combustibil scade. Bineinteles, totul depinde de firma pe care o gasesti pentru chiptuning. Poti opta pentru firma specializata MAXX Performance pentru a evita orice fel de problema poate aparea.

meserias auto realizeaza un chip tuning

2.       Aerul conditionat

Pentru a reusi sa ai un consum moderat de combustibil, trebuie neaparat sa tii cont de cat de mult folosesti aerul conditionat. Acesta iti poate aduce un consum marit si cu 20%! In mod cert, fara acesta in orasele mari circulatia cu masina devine inumana, insa nu uita ca poti deschide geamurile si masina ta se poate racori incet. De altfel, ca orice masina, cu siguranta si a ta iti da posibilitatea sa il lasi pe modul economic. Incearca sa renunti la aerul conditionat daca il lasi pornit tot timpul, pentru ca el iti poate cauza si probleme de sanatate.

3.       Acceleratia

In cazul tuturor autoturismelor, dar in special pentru cele marca Audi, mersul foarte tare cu masina, desi iti aduce adrenalina, este un factor care determina cantitatea de carburant consumata. Cel mai bine este sa schimbi vitezele la 2000, maximum 2500 de rotatii pe minut, indiferent ca o sa faci asta pe parcursul unor distante scurte. Ideal este sa mentii o viteza constanta si sa nu accelerezi nici cand drumul iti permite asta. Important este sa mentii limitele legale si sa mergi consecvent pentru a te asigura ca vei cheltui mai putin.

audi

4.       Greutate scazuta

Greutatea mare din masina aduce o crestere destul de mare in consumul de combustibil al masinii. Astfel, daca ai obiceiul de a lua foarte multe bagaje si de a le lasa in portbagaj o perioada indelungata, ar trebui sa iei masuri. Pastreaza lucrurile de care ai nevoie, accesoriile pentru masina, pentru a evita sa aloci mai multi bani saptamanal.

Prin urmare, daca consideri ca automobilul tau consuma prea mult si vrei sa gasesti solutii astfel incat sa reduci cheltuielile pe care aceasta ti le aduce saptamanal, atunci trebuie sa stii ca totul depinde numai de tine. Chiptuning-ul, eliminarea greutatii inutile, folosirea aerului conditionat, precum si acceleratia reprezinta cei mai importanti factori de care ar fi bine sa tii cont pentru a reusi sa ai un consum redus de carburant.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.