Cum sa cumperi cadouri inteligent – goana dupa cadourile corporate

Pana la sarbatorile de iarna nu mai este mult, iar cei mai multi dintre noi deja au inceput sa resimta stresul asociat gasirii cadourilor potrivite pentru familie, dar si pentru partenerii de afaceri sau angajati. La urma urmei, pentru a te asigura ca afacerea ta va avea succes si in anul care urmeaza, trebuie sa facem un gest de bunavointa si sa le aratam celor cu care am avut o colaborare frumoasa cat de mult ne dorim ca aceasta colaborare sa continue si cat de mult le apreciem ajutorul. Acest lucru este adevarat si in privinta angajatilor, cu care petrecem opt ore pe zi la birou si pe care trebuie sa ii fidelizam, rasplatindu-i cu cadouri adecvate.

cadouri corporate

Bineinteles, in universul afacerilor nu orice cadou este potrivit. Cadourile corporate cer o cu totul alta abordare si niste standarde de calitate foarte ridicate. Aceste cadouri reprezinta, de cele mai multe ori, o adevarata carte de vizita pentru cei ce le ofera, iar pentru cei care le primesc sunt intotdeauna un detaliu binevenit, incarcat de semnificatii pozitive. Cadourile business sunt un concept relativ nou pe piata din Romania, insa care capata tot mai multa popularitate zi de zi. Nu multi stiu cum sa faca un cadou de acest tip care sa fie reusit, insa de aceea exista profesionisti si in acest domeniu.

Cu ce este diferit un cadou corporate fata de unul obisnuit?

In primul rand, atunci cand cumparam cadouri pentru persoanele dragi, tindem sa ne gandim la personalitatea si preferintele acelei persoane. In ceea ce priveste partenerii de afaceri, acest lucru nu este posibil deoarece nu ii cunoastem personal pe acestia, adica in alt mediu fata de cel cu care suntem obisnuiti. Un cadou business trebuie sa reflecte bun simt si bun gust mai degraba decat preferintele oricareia dintre parti. De aceea, este bine ca aceste cadouri sa fie cat mai impersonale.

Idei de cadouri business

Dupa cum am mentionat anterior, un cadou corporate trebuie sa fie luxos, cu mult bun gust si de o calitate impecabila. Cosurile cadou sunt foarte populare in mediul business deoarece contin diverse obiecte selectate de profesionisti, obiecte cu care nu vei da gres niciodata. Daca ai nevoie de inspiratie pentru iarna aceasta, iti recomand cateva din cele mai populare cadouri de pana acum, cum ar fi:

  • Cosuri cu bauturi luxoase si delicatese traditionale. Acestea sunt foarte bine primite iar o sticla de whisky sau vin bun in combinatie cu dulciuri alese pe spranceana sunt bine primite de absolut toata lumea.
  • Obiecte de birou sa papetarie personalizata. Cum vorbim despre mediul business, instrumentele de scris, agendele personalizate si alte asemenea obiecte utile de pus pe birou cu siguranta ca vor fi folosite cu placere.
  • Obiecte de arta sau carti. Obiectele de arta sunt cadouri rafinate pe care este bine sa le alegeti daca aveti ceva experienta sau cunostinte in domeniu, insa cartile, mai ales cele clasice, vechi, sau cele din domeniul business reprezinta cadouri adecvate pentru orice perioada a anului.
  • Accesorii de lux de orice fel, atata timp cat calitatea lor este impecabila.

Evitati sa faceti cadouri prea personale, ca de exemplu iconitele (deoarece puteti insulta partenerul de afaceri, daca apartine unei alte religii sau devotiuni) sau cadouri care sa aiba o tenta politica si multe altele asemenea. Trebuie sa fie cat mai neutre si cat mai cu bun gust. Din aceste motive este bine sa lasati alegerea unor cadouri corporate care sa isi atinga scopul in mainile unor profesionisti.

Pe piata exista cateva firme care se ocupa de cererile de cadouri ale companiilor. Cei mai buni sunt insa pe site-ul giftsolution.ro.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.