Cum scapam de facturile uriase la energia electrica

Fiecare roman intampina o multime de probleme in viata cotidiana, unele legate de salariile mult prea mici, altele referitoare la problemele de sanatate sau la facturile curente la diverse utilitati, ale caror costuri par facute special pentru a-i saraci mai tare.

achitarea facturii la curent

Un efort financiar mare este cel care se refera la pretul platit pentru curentul electric pe care-l folosim fiecare pentru a avea lumina necesara activitatilor de zi cu zi, pentru a alimenta aparaturile electrice si electrocasnice pe care le avem in proprietate si care ne usureaza existenta.

Pentru ca factura acesta sa fie mult redusa trebuie sa tinem cont si de un aspect care ar putea duce la economii importante. Becurile traditionale sau clasice pot fi inlocuite in ziua de astazi cu tehnologia de ultima ora adusa de becurile cu LED. Desi inventata de multa vreme, aceasta reuseste abia astazi sa fie aplicata inclusiv ca sistem de iluminat in casele noastre, deoarece abia in anii 90 a fost inventat becul cu LED alb.

acesta este becul cu filament

Care sunt avantajele folosirii becurilor cu LED in propria noastra casa?

In ultima vreme s-a observat ca tot mai multi dintre romani au inteles de ce este timpul potrivit sa isi schimbe sistemul de iluminat clasic cu dispozitive cu LED-uri.

Avantajele becurilor cu LED sunt:

1. Au o durata medie de viata mare putand fi folosite de doua ori mai mult decat cele fluorescente si de peste 50 de ori mai mult decat cele cu incandescenta;
2. Sunt foarte rezistente la socuri, la vibratii, datorita faptului ca nu au filament ca cele cu incandescenta;
3. Au o eficienta superioara producand o lumina mult mai puternica, foarte aproape de cea naturala;
4. Principalul avantaj pentru oameni este faptul ca au un consum redus de energie electrica, de 10-15 ori mai mic decat in cazul becurilor cu incandescenta;
5. Produc o lumina rece, nu se incing si nu contribuie la sporirea temperaturii din timpul verii din interiorul locuintei;
6. Nu atrag insecte si nu obosesc ochii.

Desi multi ar putea spune ca sunt dezavantajoase pentru ca au un pret de achizitie destul de mare fata de becurile clasice, totusi investitia se va absorbi in timp deoarece becurile cu LED au o durata de viata cu mult mai mare. Economisirea energiei electrica face ca pretul lor sa se amortizeze foarte usor.

De unde cumparam becuri cu LED?

camera apartament cu iluminat interesant

Becurile cu LED pot fi gasite foarte usor in mediul online, un loc care astazi a devenit cea mai importanta modalitate de a face shopping. Orice persoana care isi doreste sa faca schimbari in ce priveste sistemul de iluminat al casei poate sa intre intr-un magazin online din acest domeniu si sa caute prin oferta sa tipul de bec de care are nevoie.

• Becurile LED cu soclu G4 si putere de 1,5 W sau 2,5 W;
• Becurile cu LED E27;
• Becurile cu LED E14;
• Becuri LED de tip com, GU10;
• Becurile cu LED G9.

lampa cu iluminat prin becuri led

Factura la curent va fi cu siguranta mai mica data viitoare daca incepeti sa folositi cat mai degraba becurile de consum redus de energie electrica.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , , , , , , ,

Comments are closed.