Curs de somelieri in Bucuresti – o nobila profesie oferita de Barmania.ro

Curs de somelieri in Bucuresti? Ti-ar placea sa devii somelier? Prima reactie ar fi cu siguranta uimire si ai raspunde: ”La ce-mi trebuie un astfel de curs?”.

Poate nu stii, dar breasla somelierilor este astazi din ce in ce mai puternica, iar pe piata din Romania, aceasta meserie devine pe zi ce trece tot mai impozanta si mai bine remunerata. Asa ca de ce nu? Ar fi o idee buna pentru tine sa incerci sa absolvi un curs de somelieri organizat in Bucuresti de firma Barmania.ro. Ai un job? Nu conteaza, a fi somelier nu exclude o alta meserie. Nu ai niciun job, esti somer? Atunci e timpul sa iti croiesti un nou drum prin viata.

Barmania.ro urmareste prin cursurile sale sa perfectioneze abilitati de identificare, de analiza, asociere si servire a vinurilor, atingand aspecte teoretice, dar si practice. De asemenea, daca vrei sa-ti insusesti cultura vinurilor, cunostinte esentiale despre tipurile de vin, asocierea acestora cu diferite tipuri de preparate culinare, tot ce ai de facut este sa te inscrii la un curs de somelieri in Bucuresti.

Este foarte interesant sa observi in ce consta acest curs: familiarizarea cu paharele, decantoarele si alte accesorii; informarea despre echipamentele si mobilierul special pentru pastrarea si depozitarea vinurilor; ordinea de prezentare si degustare; invatarea principalelor zone viticole din tara si din strainatate; promovarea imaginii vinului etc.

Cursul de somelieri in Capitala – ce atributii vei capata?

Cursul de somelieri in Capitala este dedicat celor care isi doresc sa devina specialisti in arta vinurilor. Prin pasiune, perseverenta, educatie, modestie si experienta, elevii pot deveni viitori somelieri competenti, care se pot angaja oriunde, in restaurante, crame, hoteluri etc.

Pentru ca inca esti curios si nu te decizi daca sa te inscrii sau nu la Barmania.ro, atunci e momentul sa afli cu ce anume se ocupa un somelier:

 • Servirea bauturilor intr-o sala de restaurant;
 • Prezentarea listei de vinuri;
 • Sfatuirea sau consilierea clientilor pentru realizarea celui mai bun acord intre vin si felul de mancare pe care-l va consuma;
 • Servirea vinurilor la temperaturile optime pentru consum, in pahare potrivite;
 • Comunicarea perfecta la locul de munca;
 • Respectarea normelor igienico-sanitare specifice.

Pentru a le stapani, somelierul trebuie sa deprinda un anumit numar de reguli de savoir-faire (cum sa faca) si de savoir-etre (cum sa se poarte). Astfel, el va deveni un om al serviciilor eficiente si foarte apreciate de toti clientii sai.

Cursuri pentru somelieri in Bucuresti – cum te inscrii

Daca te-ai decis sa devii un somelier, atunci poti sa faci primii pasi catre viitorul tau: un somelier, adica un om de cultura, un om al cunostintelor, un om care se pune in slujba altor oameni. Tot ceea ce ai de facut este sa urmezi intocmai cativa pasi pentru ca visul tau sa devina realitate:

 • Fisa de inscriere completa si semnata;
 • Copie CI;
 • Copie CV;
 • Copia documentului care atesta plata taxei de curs;
 • Adeverinta de sanatate eliberata de medicul de familie;
 • Programarile devin valide cand s-a achitat 50% din taxa.

Mult succes in viata de elev! La sfarsitul acestui curs de somelieri, pe care-l faci in Bucuresti cu ajutorul Barmania.ro, vei primi un Certificat de Somelier recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei si acreditat de A.N.C.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.