De ce ai nevoie pentru o locuinta noua?


De indata ce te-ai mutat intr-o locuinta noua, vei simti nevoia sa aduci modificari sau sa faci diverse amenajari pentru a te simti ca la tine acasa.

Cel mai util lucru in aceasta situatie este sa urmezi o lista unde ai trecut pas cu pas ce este de facut. Urmatoarei liste poti sa adaugi alti pasi pe care ii consideri importanti si pe care trebuie sa ii faca oricine trece prin aceasta etapa de schimbare.

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii faci

Fa o curatenie generala

In primul rand, inainte de a aduce mobila noua, trebuie sa faci putina oridine. In ciuda faptului ca toate lucrurile par a fi curate, mai bine e sa te asiguri ca totul este luna si bec, facut de mana ta. Niciodata nu strica un plus de curatenie locuintei, asa ca acest lucru te va ajuta sa te familiarizezi cu noul spatiu.

Aplica un strat proaspat de vopsea

Solutia cea mai buna pentru a oferi noii locuinte un aer fresh este sa aplici un nou strat de vopsea sau var. Este timpul in care trebuie sa iti alegi o nuanta pentru fiecare camera in parte. Foloseste-te aici in avantajul tau de lumina si de utilitatea acelei camere. Tine cont de faptul ca poti pur si simplu sa lasi totul alb fara a avea mari batai de cap cu decorarea.

O alta varianta ar fi aceea ca poti sa alegi nuante diferite pentru o singura camera. Culoarea gri arata foarte bine combinata cu alte nuante, adauga putin rosu pentru a avea o camera plina de viata.

Lumineaza zonele mai intunecate

Poti face cu usurinta acest lucru prin adaugarea de surse de lumina cum sunt veiozele dar si cu ajutorul oglinzilor, fiindca in acestea se poate reflecta lumina, iar o oglinda mare va face ca orice camera sa para mai spatioasa.

Mobileaza dormitorul primul

mobila pentru dormitor pat

Chiar daca deocamdata nu ai adus in locuinta ta noua intreg mobilierul, fii sigur ca vei avea unde sa dormi. Poti incepe prin a amenajara dormitorul tau. Iar dupa pat, nu uita sa montezi si draperiile.

Evita seturile de mobilier

mobila in camera personalizata

In momentul in care te vei muta intr-o locuinta noua vei simti brusc nevoia ca sa mobilezi urgent, dar asta va putea sa insemne ca vei avea cateva piese de mobilier lipsa pentru unele camere. Nu fa greseala de a te grabi sa investesti sume de bani in seturi de mobila, nu e neaparat sa ai noptiere la fel. La acest capitol, vei gasi o multime de alternative la noptiere, trebuie doar sa iti imaginatia in joc. Opteaza pentru mai multe piese de mobila, ca acestea de exemplu, pentru a crea camere pline de contrasturi.

Foloseste-te de piese mici la decor

mobila apartament tineri

In nicio alta parte nu te vei simti mai bine ca in propria casa, asa ca personalizeaza cat se poate de mult folosind accesoriile preferate. Fotografiile sau tablourile pot sa arate prea mici pe un perete mare si gol.

Mereu sa ai in minte faptul orice obiect personal va reusi sa invioreze atmosfera si va emana in locuinta noua personalitatea proprie.

 

 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , , ,

Comments are closed.