Denitrificatoarele pentru apa- solutia ideala pentru inlaturarea radicala a nitritilor din apa

 Apa este vitala: iata unul dintre cele mai mari truisme ale omenirii. Aproape orice copil cunoaste faptul ca in absenta apei, organismul nostru nu poate supravietui. Dar, din pacate, oricat de bine s-ar cunoaste acest fapt si in ciuda unor sumedenii de cercetari stiintifice sau a progesului tehnologic, marea majoritate a lumii ignora totusi faptul ca apa din zilele noastre poate fi impura si, mai grav, faptul ca apa poate sa continta nitriti. Nitritii sunt niste substante esentiale pentru plante. In schimb, pentru anumiti oameni pot fi fatali daca depasesc cantitatea de 5 ml/1 kg din masa totala a trupului omenesc. Din acest motiv, familiile care au copii (acestia sunt cei mai expusi la deces din cauza nitritilor din apa), oamenii in etate sau femeile care alapteaza, adica categoriile de oameni care pot fi cel mai usor afectate de aceste substante, trebuie sa se asigure ca apa pe care o beau este potabila.

            O solutie ideala pentru inlaturarea radica a nitritilor din apa este achizitionarea unui denitrificator pentru apa. Acestea sunt aparatele folosite la procesul eliminarii impuritatilor din apa, mai exact a surplusului de nitriti. Denitrificatoarele pentru apa sunt ideala intrucat, datorita designului modern, se pot monta in orice spatiu, fie ca e bucatarie, fie ca e baie. Avand in vedere ca nitritii distrug hemoglobina, care joaca un rol important in procesul respirator, denitrificatoarele pentru apa sunt gandite si produse astfel incat sa elimine orice pericol de contaminare cu nitriti. In plus, aceste dentitrificatoare de apa retin cantitatile excesive de sare din apa si elimina si sulfatii, proces care duce la purificarea apei.

Care sunt tipurile de denitrificatoare de apa?      

Printre tipurile de denitrificatoare de apa se pot gasi urmatoarele:

  • Denitrificator cabinet
  • Denitrificator simplex
  • Denitrificator complex

Oricare dintre aceste trei tipuri de denitrificatoare filtreaza apa in urma aceluiasi proces. Procesul presupune folosirea unui pat de rasina si a unui sistem de regenerare prin intermediul unei solutii de saramura. Rasina folosita in denitrificare este de tip anionic si face schimbul de nitrati cu cloruri. Toate denitrificatoarele sunt comandate prin intermediul unor valve electronice.

Avantajele achizitionarii unui denitrificator de apa constau in:

  •  Elimina nitritii, deci apa este intr-adevar pura, adica potabila
  • Preturile sunt avantajoase
  • Eliminarea riscului, in cel mai rau caz, de a muri
  • Costurile sunt reduse la consumabile
  • Functioneaza prin comanda electronica
  • Nu este necesara supravegherea

Ce trebuie sa facem pentru a ne monta un denitrificator de apa si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmam?

In spatiul online exista o sumedenie de informatii cu privire la astfel de echipamente de purificare a apei. Totodata, daca va doriti sa cunoasteti daca apa de la chiuveta dumneavoastra este potabila aveti posibilitatea de a va supune unei analize apa de la robinet in laboratoare specializate. Primele semne care indica faptul ca apa nu este potabila sunt mirosul de sulf si depunerile greu de indepartat.

Pasii necesari pentru setarea unui sistem eficient de purificare a apei sunt:

•          Analizarea din punct de vedere fizico-chimic si microbiologic a apei

•          Constatarea numarului consumatorilor de apa

•          Existenta vasului de stocare si debitul hidroforului

Este recomandat ca un specialist sa vina la voi acasa si sa efectueze acest proces.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.