Descoperiti traditiile grecesti intr-un sejur memorabil in Rhodos

Rhodos este una dintre cele mai mari insule din Grecia fiind situata in apropierea malului turcesc. Capitala cu acelasi nume se gaseste in nordul insulei si este compusa din trei orase, care dateaza din perioade diferite: antica, medievala si moderna. In timp ce partea moderna a orasului are cladiri ridicate in secolul trecut, orasul antic este fondat jurul anului 400 i. Chr. si cuprinde temple inchinate zeilor olimpieni: Zeus, Atena si Apollo. Partea medievala este impartita in doua parti, anume Collachio si Burgo si este impresurata de ziduri ridicate din timpul Cruciadelor.

Insula acoperita de livezi de maslini si de pini este flancata de plaje bucolice care la randul lor sunt strajuite de o apa limpede si albastra. Intrucat in fiecare an un milion de turisti viziteaza insula, industria hotelurilor si a restaurantelor prospera. O masa greceasca traditionala cuprinde aperitivele (masline Kalamata, branza Feta, ierburi, samburi de migdal, salata Taramasalata compusa din icre, paine si ceapa stropite cu ulei de masline), felul principal care are la baza ori peste, ori fructe de mari, ori carne (musaca, soulaki din carne de vita, miel cu iaurt rece) si desertul care poate contine prajituri cu miere sau cunoscutele baclavale.

Obiectele turistice de vizitat atunci cand pleci in vacanta in Rhodos

Printre obiectivele turistice de vizitat intr-un sejur de 7 zile pe insula Rhodos se numara:

  • Cele trei orase care dateaza din perioade diferite
  •  Portul unde ancoreaza o multitudine de nave si yachturi
  •  Valea Fluturilor
  • Colosul din Rhodos- celebra statuie despre care se prespune ca ar fi avut aproximativ 36 de metri, una dintre cele sapte minuni ale lumii, care il reprezinta pe zeul Soarelui, Helios.

Clima insulei este placuta intrucat si la temperaturi de 40 de grade Celsius aerul este respirabil. Cele trei orase, portul, mancarea traditionala, plajele superbe, apa limpede, cea de-a saptea minune a lumii reprezinta, in fond, motivele pentru care insula este atat de cunoscuta si de indragita de turisti din toate colturile lumii.

Unde ne putem caza daca alegem sa ne petrecem un sejur in Rhodos?

In spatiul online exista un numar mare de oferte de sejur in Rhodos, iar printre hotelurile care au un raport optim calitate-pret se numara si urmatoarele:

  • Panorama Studios
  • Sevastos Studios
  • Anika studios
  • Hermes studios

Panorama Studios se gaseste in varful unui deal, de unde se poate vedea centrul statiunii Faliraki. La doar doi kilometri distanta se afla plajele Ladiko, Kathara si Antony Quenn. Panorama Studios este un loc optim de cazare intrucat are vedere la cea mai cunoscuta plaja a insulei si este cotat la 3 stele.

Sevastos Studios este un hotel recent renovat, cotat la 2 stele si este situat la aproximativ 800 de metri de plaja. Personalul este amabil, iar camerele sunt dotate cu aer conditionat si internet wireless.

Anika Studios este un hotel care se gaseste intr-o zona linistita, la aproximativ 400 de metri de centrul statiunii si a luat fiinta ca o afacere de familie. Plaja se afla la 10 minute de mers pe jos, iar camerele sunt prevazute cu aer conditionat si internet wireless.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.