Despre inelul de logodna solitar

In zilele noastre exista destul de multe variante cand vine vorba de alegerea unui inel de logodna cu diamant, atat de multe incat luarea unei decizii poate parea uneori descurajanta. Ideal ar fi sa mergi la sigur si sa incerci sa intuiesti cumva ce model i-ar placea logodnicei tale. Dar cum o cerere in casatorie este cel mai adesea o surpriza, acest lucru ar putea sa fie imposibil. Prima decizie majora pe care trebuie sa o iei, este daca vrei sa cumperi un inel de logodna solitar, cu un singur diamant central, sau un model mai complicat, cu mai multe pietre.

Simbol clasic al angajamentului, inelul de logodna solitar este ceea ce-si imagineaza cei mai multi oameni cand se gandesc prima data la un inel de logodna. Cele mai cunoscute si indragite modele de inele de logodna solitare sunt cele la care diamantul central este prins in 6 sau 4 gherute. Acest tip de montura a fost prima data popularizat de Tiffany & Co in 1886, cand modelele cu un singur diamant montat in 6 gherute s-au vandut sub marca inregistrata de “montura Tiffany”.

Dar exista mai multe feluri de a monta diamantul central, cum ar fi in montura bezel, jumatate de bezel sau sub tensiune:

inele de logodna diamag

Iata care ar fi argumentele in favoarea alegerii unui inel solitar:

In primul rand, acesta motura ajuta diamantele mai mici sa iasa in evidenta si sa arate mai bine. Acelasi diamant montat intr-un inel mai complicat, cu mai multe pietre si ornamente ale sinei, si-ar putea pierde din impact.
Un inel de logodna solitar costa mai putin decat alte modele de inele (de exemplu cu diamante laterale sau cu trei pietre), si poti alege sa investesti diferenta de bani intr-un diamant central mai mare sau de o calitate mai buna.
Nu poti sa gresesti foarte mult daca alegi un solitar. Daca nu ai abosut nicio idee despre ce tip de inel isi doreste logodnica ta, un solitar este alegerea mai sigura. Cu stralucirea lui simpla si uimitoare, poti fi sigur ca un inel solitar va trece testul timpului. Rezistente si usor de intretinut, inelele de logodna solitare se pot asorta usor cu alte bijuterii, iar daca logodnicei tale ii plac bijuteriile mai complicate, poate opta mai tarziu pentru o verigheta cu mai multe diamante, pe care o poate purta impreuna cu inelul.
Spre deosebire de alte modele mai complicate, un inel solitar se adapteaza usor oricarei forme de diamant si oricarei dimensiuni.
La ce trebuie sa ai grija cand alegi un solitar
Cand alegi un inel de logodna solitar, diamantul central va atrage aproape toata atentia, ceea ce inseamna ca va trebui sa investesti ceva mai mult timp pentru a te asigura ca ai ales o piatra cat mai frumoasa posibil. Multi oameni aleg diamantul mai intai, si apoi gasesc montura potrivita pentru el. Este bine sa te documentezi putin despre ceea ce inseamna un diamant de calitate, despre “cei 4 C ai diamantelor” si despre certificarea diamantelor. Poate parea putin complicat la inceput, dar numai asa vei intelege produsul pe care il cumperi si de ce unele diamante sunt mai scumpe si altele mai ieftine. In plus, tu vei fi cel in control si nu va trebui sa mergi pe increderea vanzatorului ca ai ales o piatra de calitate.
O alta decizie importanta este culoarea aurului din care este confectionat inelul. Sa fie din aur alb sau din aur galben? Desi majoritatea persoanelor prefera aurul alb pentru inelul de logodna, aurul galben ramane o optiune valida. Cel mai bine este sa intuiesti ce culoare de aur prefera logodnica ta. Poti sa intrebi o persoana apropriata ei, sau sa observi ce culoare au celelalte bijuterii pe care le poarta. De mentionat este faptul ca diamantele de culoare foarte buna ies cel mai bine in evidenta atunci cand sunt montate in aur alb. In cazul aurului galben, nu prea are rost sa platesti pentru cea mai buna culoare posibila, pentru ca diamantul oricum va imprumuta reflexii galbene de la inel si va parea usor galbui.
Cand alegi modelul inelului, tine cont si de iluzia optica pe care o poate crea grosimea sinei inelului. Daca ai un diamant micut, el poate fi avantajat de un inel mai subtire.
Asta a fost o scuta descriere a inelului de logodna solitar. Daca ar trebui sa alegi un solitar sau ceva mai opulent, este decizia ta. Bugetul si imaginatia sunt singurele tale limite. Poti gasi un inel de logodna pentru aproape fiecare gust, stil de viata sau personalitate.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.