Despre procesul de incinerare: Tot ce trebuie sa stii inainte de luarea acestei decizii

Despre procesul de incinerare: Tot ce trebuie sa stii inainte de luarea acestei decizii

Moartea unei persoane dragi este un eveniment extrem de trist in viata oricaruia dintre noi. Oricat de greu ne-ar fi sa facem fata socului, durerii, trebuie sa ne adunam gandurile si sa ne ocupam de tot ceea ce inseamna proces de inmormatare. Mai nou, o multime de familii au inceput sa apeleze la procesul de incinerare, extrem de popular in strainatate. Multi dintre noi nu stiu exact ce inseamna acest proces si resping din start ideea de a arde trupul persoanei care le-a fost draga, insa exista si multe avantaje pe care incinerarea le are.

Iata care sunt avantajele si dezavantajele procedeului de incinerare a trupului celui decedat si ce trebuie sa stii inainte de a lua aceasta decizie:

Avantaje

      Acest proces nu influenteaza deloc drumul pe care sufletul il parcurge spre imp?ratia lui Dumnezeu; avand in vedere ca sufletul se desprinde de trup, acesta nu va fi afectat in niciun fel de incinerarea corpului; doar faptele pe care persoana le-a facut pe pamant vor decide daca merita sau nu odihna vesnica.

      De tot procesul de ocupa firma de servicii funerare la care apelezi; de la depozitarea trupului in sicrie speciale pana la deplasarea acestuia in camera de incinerare, firma se va ocupa de toate aspectele care tin de buna desfasurare a procesului.

       Il poti avea pe cel drag langa tine pentru toata via?a, deoarece cenu?a trupului va fi predat? familiei iar tu o po?i depune într-un loc drag ?i personal al casei pentru ca membrul vostru s? fie cu voi permanent.

      Costurile unui proces de incinerare sunt vizibil mai mici decat cele pentru o inmormatare clasica.

 

Dezavantaje

      Poti avea sentimentul de vinovatie ca distrugi trupul celui decedat in asa forma; pentru multi dintre oameni acest proces este unul de neconceput, deoarece cred ca doar Dumnezeu decide ceea ce se intampla cu ramasitele unui om; de aceea, o astfel de decizie te poate lasa cu un sentiment de vinovatie personala.

      Nu vei putea avea un loc in care sa mergi atunci cand vrei sa te simti mai aproape de cel care a trecut in nefiinta si, de asemenea, preotul nu va mai putea face slujbe la mormant.

      Oamenii te pot judeca pentru decizia de a incinera trupul celui decedate, lucru care poate fi greu de digerat pentru o fire mai emotiva si mai sensibila.

 

Asadar, trebuie sa pui in balanta variantele cele mai potrivite pentru ca persoana care a parasit aceasta lume sa isi gaseasca linistea insa, in acelasi timp, nu trebuie sa ne lasam prada credintelor vechi si stereotipurilor. Pana la urma, important este ca persoana decedata sa plece de pe aceasta lume cu sufletul impacat, fericita, iar de acolo sus sa ne priveasca si sa aiba grij? de noi exact asa cum o facea si pe vremea cand inca traia. Procedurile de inmormantare sunt mai putin importante intr-o astfel de situatie, insa trebuie sa decizi cu atentie care este modalitatea cea mai potrivita pentru tine, pentru familia ta, cantarind avantajele si dezavantajele fiecareia.

 

Photo: Shutterstock.com 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

,

Comments are closed.