Doriti sa va curatati laptopul? Iata ce trebuie sa faceti.

De ce aveti nevoie?
Inainte de a incepe trebuie sa va asigurati ca aveti la indemana cateva lucruri. Nu recomandam inlocuirea altor elemente in locul celor enumerate mai jos. In caz contrar exista riscul sa va zgariati accidental carcasa, displayul si chiar sa stricati unele componente.

– carpe moi fara scame (cel putin 3) – microfibra
– aer comprimat
– surubelnita de precizie
– apa calduta
– solutie speciala pentru curatarea laptopurilor
– alcool izopropilic

Pentru curatare de praf profesional accesati www.onlaptop.ro

Inainte de a incepe
Daca aveti tot ce va trebuie puteti incepe. Inainte insa trebuie sa inchideti laptopul, sa-l deconectati de la priza si sa-i scoateti bateria. Asezati-l pe masa pe un prosop moale.

Indepartati praful

In primul rand trebuie sa indepartati praful de la exterior, dar si pe cel din interior. Puteti incepe cu tastatura. Luati aerul comprimat si suflati incet tastatura cu ajutorul duzei pentru a curata fiecare tasta. Continuati apoi cu displayul si carcasa.

In continuare, inchideti capacul si rotiti laptopul lateral, unde exista gurile de aerisire. Suflati usor pentru ca praful sa poata iesi. Intoarceti laptopul cu fata in jos si desfaceti toate capacele de pe partea din spate. Suflati toate aceste zone si asigurati-va ca nu mai ramane praf pe componentele electronice. Trebuie sa fiti foarte atent sa nu trageti de fire sau de piese.

Pentru a curata carcasa folositi carpa de microfibra imbibata in extrem de putina apa calduta. Stoarceti foarte bine pentru ca nici o picatura de apa nu trebuie sa ramana pe laptop. Curatati apoi cu o bucata de microfibra uscata pentru a indepara petele umede ramase.

Ecranul laptopului

Daca nu vreti sa investiti intr-un produs special de curatare a ecranului de laptop, stergeti-l cu o carpa uscata. In cazul in care ecranul prezinta pete care nu se iau usor, puteti umezi extrem de putin carpa. Nu folositi detergent pentru geamuri si nu pulverizati pe ecran. Exista risc de defectiune.

Tastatura laptopului


Cu ajutorul alcoolului izopropilic si a unei bucati de microfibra puteti curata tastele. Frecati foarte usor tastatura si fiecare tasta in parte. Alcoolul va distruge bacteriile care ar putea provoca probleme de sanatate.

Daca doriti o curatare laptop profesionala sunati-ne la 0761 431 575 ;  0761 431 576 sau accesati http://www.onlaptop.ro/. La noi in service o curatare de laptop presupune curatarea sistemului de racire, inlocuirea pastei termoconductoare si a thermalpad-urilor.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

Comments are closed.