Drujba si utilitatea ei in gospodarii

Fie ca sunteti un simplu utilizator casnic, ori un profesionist in domeniul forestier sau peisagistic, drujba este considerata a fi elementul care nu trebuie sa lipseasca din trusa dumneavoastra de instrumente. Datorita rapiditatii  prin care se pot obtine lemnele sub diferite forme, multi considera drujba ca fiind ideala pentru taierea unui numar insemnat de lemne. Am putea astfel considera ca drujba reprezinta un instrument usor de manevrat, reprezentand totodata si o alternativa eficienta si practica pe termen lung in orice gospodarie sau atelier.

Tipurile de drujbe si marii producatori

Evolutia tipurilor de drujbe sau motofierastraie, cum mai sunt numite, se afla in stransa legatura cu dezvoltarea tehnologiei, precum si cu dezvoltarea inovatiilor in materie de constructie, gradinarit etc. Astfel, de-a lungul timpului, datorita diversificarii nevoilor oamenilor si in ceea ce priveste modernizarea spatiului exterior locuintei lor, au aparut o serie de producatori de drujbe (motofierastraie) care se diferentiaza pe piata comerciala prin caracteristicile produselor pe care le produc, precum si prin eficienta acestora.

In aceste conditii, putem vorbi astazi despre producatori precum STIHL, BOSCH, AL-KO si multi altii. Acestia au dezvoltat o serie de modele de drujbe printre care drujbele electrice si drujbele cu acumulator.

Cum va alegeti modelul de drujba potrivit?

In functie de scopul pentru care folositi drujbele, acestea au o serie de caracteristici care va ajuta in gasirea modelului de care aveti nevoie pentru tipul de activitate pe care il desfasurati. Iata cateva criterii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand intentionati sa va achizitionati o drujba:

  • Un prim pas consta in alegerea producatorului de la care vreti sa va achizitionati drujba: STIHL, BOSCH, AL-KO, dar nu numai.
  • Strans legat de acest pas este si alegerea unei categorii de drujbe. Astfel, puteti opta, in functie de activitatea dumneavoastra, intre drujbe pentru uz casnic, drujbe cu acumulator, drujbe electrice, profesionale sau semiprofesionale.
  • De asemenea, trebuie sa aveti in vedere in momentul in care cumparati o drujba lungimea de taiere de care dumneavoastra aveti nevoie. Exista drujbe care pot avea o lungime de taiere sub 29 de cm, intre 30 – 40 de cm, 41 – 55 de cm, putand ajunge pana la 56 de cm si poate chiar mai mult.
  • Extrem de importanta este si puterea dezvoltata de drujba pe care doriti sa o achizitionati. Astfel, drujbele pot avea fie intre 1CP si 10CP, fie intre 1001W si 2000W si chiar peste 2000W. In aceasta categorie intra si drujbele cu acumulator.

In ceea ce priveste politica de pret adoptata de marii producatori de drujbe, acestea pot varia in functie de modelul de drujba dorit, precum si in functie de caracteristicile acesteia.

Datorita activitatilor diversificate pe care le desfasuram fiecare dintre noi producatorii de drujbe si-au centrat atentia pe dezvoltarea si modernizarea modelelor de drujbe in ideea de a se plia pe orice tip de activitate pe care o desfasoara oamenii in materie de constructie, gradinarit si alte activitati exterioare. Iata cateva exemple de drujbe:

  • Motoferastraul Stihl MS 211 35cm PMC3 3/8″ 1.3mm  este un motoferastrau pe benzina, confortabil de utilizat, vibratiile sunt reduse, avand un lant STIHL cu profil extrem de robust Picco Duro
  • Bosch AKE 40-19 Pro are puterea motorului de 1.900 W, lungimea de taiere de 40 cm, viteza lantului de 13 m/s, iar greutatea de 4.7 kg
  • Electroferastrau AL-KO are puterea motorului de 2400W, lungimea de taiere de 40 cm, viteza lantului de 13.5 m/s, iar greutatea de 5 kg.

Daca sunteti in cautarea unei drujbe care sa va ajute in activitatea dumneavoastra, nu ezitati sa intrati pe magazinele online care se ocupa cu distribuirea drujbelor produse de marii producatori.

 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , , ,

Comments are closed.