DVR-ul cu 4 canale, „jucaria” folosita la un sistem de supraveghere video

Asa spun romanii la device-urile inteligente care sunt usor de folosit: „jucarii”. Un Digital Video Recorder cunoscut ca si DVR cu 4 canale este un dispozitiv care poate sa memoreze imaginile de la 4 camere de supraveghere deodata! Poate sa redea inregistrarile, pemite si stocarea in regim Cloud a inregistrarilor, astfel incat vizionarea pe Internet, chiar si prin smartphone, sa fie posibila. Poate sa suporte cabluri VGA dar si HDMI, deci suna deja destul de tentant, pare o „jucarie” interesanta.

DVR-ul 4 este unul dintre cele mai intalnite, la fel si DVR-urile cu canale in numar multiplu de 4, standalone. 4 canale la un DVR inseamna suficient pentru un proprietar care doreste sa isi pazeasca si intrarea din fata, si intrarea din spate, si poate inca un punct important al proprietatii, sau pentru administratorul unui magazin stradal care are nevoie de 3 sau 4 camere de supraveghere: una la intrare, una la casa de marcat, una la intrarea prin spate (si poate una pe culoar).

Ce poate sa faca o astfel de „jucarie” denumita DVR cu 4 canale?

Asa cum ochii nu ar avea importanta fara locasul din creier care interpreteaza imaginile si le da un sens, tot asa camerele de supraveghere nu pot fi folosite foarte bine daca nu sunt cuplate la un DVR 4 care sa stocheze imaginile (sa le stocheze numai pe cele care prezinta interes, care cuprind miscare). Un DVR este mai mult decat o carcasa de plastic:

  • Poate sa inregistreze imagini la o rezolutie mare pe un HDD de maxim 4 TB
  • Poate sa inregistreze si in Cloud, la o rezolutie mai mica (unde are un server dedicat)
  • Unele modele pot sa faca back-up AVI pe suport USB
  • Are o interfata grafica DAHUA sau o interfata grafica HIKVISION
  • Se pot conecta la el 3 camere video si un terminal audio, sau 4 camere video
  • Cu o tastatura speciala se pot comanda camere PTZ (speed dome)

DVR-ul cu 4 canale are un pret bun sau este un moft?

O supraveghere cat mai buna este o necesitate in ziua de azi, asadar DVR-urile nu pot avea un pret ridicat daca au 4 canale si este folosit foarte mult de catre cei care detin un sistem de supraveghere format din maxim 4 camere video.

Oricum, tehnologia este din ce in ce mai accesibila pe aceasta parte, deci pretul nu mai are cum sa fie astronomic. Si mai este un aspect de luat in calcul: magazinele online au preturi mai mici fata de pretul de la raft.

Spre exemplu, A2t.ro este un magazin online care are preturi mici pentru „jucariile” de adulti denumite DVR 4. Oricum, pe Internet se gasesc multe modele, multi producatori, multe informatii, si multe reduceri, astfel incat mediul online este cu siguranta locul din care se pot cumpara mai usor si mai bine astfel de inregistratoare video digitale.

DVR-ul cu 4 canale are pret bun in online, si iata cum supravegherea se face intr-un mod eficient, adus la nivelul din 2016.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.