Exista legatura intre biberon si colicile bebelusului? DA!

Una dintre temerile proaspetilor parinti dar chiar si a celor mai experimentati este plansul inexplicabil al bebelusului. Nu pare sa ii fie nici foame, nici sete, nici somn, are scutece noi si nu poti gasi o explicatie pentru care nu se poate opri din plans. De multe ori, in acest caz este vorba despre colici. Multi copii sufera de colici odata ce ajung in cea de-a doua parte a primei luni de viata. Partea buna este ca, de cele mai multe ori, ele dispar dupa primele 3 luni.

Cum recunoastem colicile?

Spre deosebire de alte reprize de plans, vei putea observa ca bebelusul strange piciorusele catre abdomen si incepe sa planga fara oprire abia dupa ce a mancat. Multi parinti tind sa se sperie in timpul colicilor, crezand ca nu este normal sa se intample, insa este important de retinut ca pana si cei mai sanatosi bebelusi au parte de colici la un moment dat.

Care sunt cauzele?

Am aflat cateva dintre cauzele colicilor la bebelusi:

  • Intoleranta la lapte – indiferent ca este vorba de lapte matern sau formula de lapte
  • Alimentatia mamei – anumite alimente ii pot provoca celui mic gaze
  • Inghitirea aerului in timpul mesei – aerul poate patrunde prin biberon si ajunge in stomacul celui mic
  • Sistemul digestiv nu este inca dezvoltat complet

Evitarea colicilor cu biberoanele speciale

Este biberonul sursa colicilor celui mic? Foarte posibil. Prin tetina biberonului se poate infiltra aer, care, odata ajuns in stomacelul bebelusului si mai apoi in intestine, provoaca acele gaze care il supara pe bebelus. Putem evita acest tip de colici prin hranirea celui mic cu un biberon de copii anti-colici. Testele clinice la care a fost supus acest tip de biberoane asigura reducerea colicilor si a durerilor de urechi care pot aparea atunci cand este hranit.Biberon anti-colici 300 ml BebeduE Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericiti

Biberon 150 ml Jaime x 1 buc Luc et Lea Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericiti

Cum functioneaza acest tip de biberon de bebe?

In cazul acestui tip de biberon, bebelusul nu este nevoit sa mai inghita aerul care intra prin tetina. Astfel, aerul infiltrat circula prin tubul special de ventilare pana in capatul biberonului, fata ca bulele de aer sa patrunda odata cu laptele in stomacul copilasului. Sistemul de lux continuu asigura faptul ca bebelusul va avea parte de o digestie mai naturala.

Biberon sticla 240 ml, RegulAir, tetina silicon NN 0-4 luni flux lent verde dBb Remond Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericiti

Biberon cu gat larg,150 ml,tetina silicon ortodontica, debit mediu, 0+ luni Nip Bebe Ilbambino - Bebelusi si copii fericiti

Ce altceva ii mai putem face bebelusului in timpul colicilor?

In cazul in care bebelusul plange deja din cauza colicilor, ii poti ameliora durerea si distrage atentia prin cateva metode:

  • Ii poti pune o sticla cu apa calda pe burtica
  • Il poti plimba dintr-o camera in alta sau chiar scoate afara pentru a-i arata diverse lucruri
  • Ii poti masa burtica
  • Tine-l pe piept pentru a-ti simti caldura sau infasoara-l intr-o paturica

Aceste sfaturi sunt doar pentru a-l calma pe cel mic in timpul colicilor, dar pentru a opri sursa durerilor trebuie luate masuri in ceea ce priveste alimentatia mamicii si modul de hranire. De obicei, odata cu schimbarea biberonului, bebelusii vor scapa de durerile care ii deranjeaza mai rau decat ne putem noi imagina.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , , , , ,

Comments are closed.