Fotografia cu telefonul, calitate excelenta!

De cele mai multe ori, orice persoana pasionata de fotografie, care nu detine un DSLR, este considerata demna de luat in deradere. Ei bine, acest lucru nu poate fi valabil, deoarece tehnologia de astazi iti permite, chiar si printr-un simplu telefon, sa obtii rezultate foarte bune, chiar satisfacatoare. Daca te-ai gandit sa incepi sa fotografiezi mai atent lumea din jurul tau si optezi pentru un smartphone ca ajutor de nadejde, iata ca nu este o misiune imposibila, insa trebuie sa fii atent la cateva detalii importante si sa inveti putin photoshop, eventual. Un dispozitiv mic si o camera mai putin vizibila nu te pot impiedica sa iti urmezi pasiunea, ba chiar pot veni in avantajul tau de multe ori!

 

Inainte de a incepe sa faci fotografie cu telefonul, este indicat sa te apuci de putina cercetare.

  1. Alege cu atentie telefonul

E nevoie sa tii cont de anumite cretii pentru a-ti alege telefonul potrivit. Daca ai in plan sa investesti intr-un telefon dedicat fotografierii, vei avea mai multe posibilitati de a te ,,juca,, cu lumina, saturatia, calitatea imaginii si alte multiple optiuni in avantaj, precum ofera Huawei P20, unul dintre cele mai performante telefoane mobile la capitolul fotografie. Alege un telefon rezistent sau achizitioneaza o husa de calitate.  Intra pe site si achizitioneaza o husa Huawei P20, rezistenta si fiabila. Daca nu te gandesti sa iti schimbi dispozitivul in avantajul micii tale pasiuni, sau pur si simplu nu ai la dispozitie un buget mai consistent, exista cateva metode care se aplica oricarui tip de smartphone. Iar pentru accesorii diverse, pentru orice tip de telefon, da click pe link si alege modalitatea de protectie, luand in considerare faptul ca il vei purta mereu dupa tine, in diverse situatii.

Totusi, tine cont de faptul ca, camera acestuia trebuie sa fie cat mai aproapiata de cea a unui aparat foto bun.

  1. Cum fotografiezi

Foloseste optiunile pe care ti le ofera telefonul si profita de focusul manual, saturatia, luminozitatea reglabila si alte functii care te pot ajuta in procesul de fotografiere. Evita sa folosesti blitul si activeaza-l numai atunci cand este nevoie. Sunt telefoane care realizeaza fotografii foarte bune chiar si pe timp de noapte, in conditii de iluminare scazuta, fara sa fie nevoie sa te folosesti de blit.

  1. Ia-ti aplicatii de editare a imaginilor

Daca nu ai cunostinte avansate in programele de editare, poti instala cateva aplicatii care te vor ajuta in acest demers al tau. Precum Photoshop sau Lightroom sunt multe aplicatii pentru telefon, cu aceeasi denumire, mult mai usor de folosit. Experimenteaza si nu te sfii sa folosesti mai multe in acelasi timp. Poti descoperi efecte foarte interesante, diferite de la o aplicatie la alta, cu care poti jongla pe aceeasi fotografie. Unele din ele au functii de expunere multipla, adica poti suprapune fotografii unele peste altele, cu nivele diferite de opacitate, astfel incat sa obtii rezultate chiar interesante.

  1. Multa, multa rabdare

Daca ai facut o poza reusita si ai editat-o putin, atat cat sa arate ok, nu te grabi sa o publici! Ramai pe ea mai mult timp, analizeaz-o in momente diferite, pe dimensiuni diversificate, atat pe telefon cat si pe laptop. Multe idei de prelucrare iti pot veni pe parcurs, asa ca nu te lasa influentat imediat de impulsul momentului.

Fotografia pe telefon nu inseamna doar selfie, etalarea micului dejun sau poze in oglinda.  Nu este doar o zona promovata de social media, ci poate sa insemne mult mai mult de atat!

 

 

 

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

,

Comments are closed.