Generatorul de curent, suplinitor al retelei publice de electricitate (P)

generator de curentGeneratorul de curent reprezinta solutia optima pentru suplinirea electricitatii in momentul in care apar probleme la reteaua publica de electricitate, sau pentru locuintele ce nu sunt racordate la retea. Generatoarele sunt impartite in trei categorii, cu pornire manuala (la sfoara), electrica (la cheie) si cu pornire automata (dotate cu panou de automatizare).

In topul preferintelor utilizatorilor casnici se situeaza generatoarele de curent automatizate, care reprezinta solutia ideala si pentru institutii, fabrici, hoteluri etc.

In alegerea unor generatoare de curent trebuie sa se tina cont de anumiti factori, cel mai important fiind reprezentat de consumul total de electricitate al gospodariei/institutiei unde este necesar echipamentul.

Se recomanda ca in momentul in care se doreste achizitionarea unui generator de curent sa se apeleze la o echipa de specialisti pentru a face corect masuratorile si pentru a recomanda solutia optima.

Exista o categorie de consumatori sensibili ce necesita o tensiune foarte stabila, fara fluctuatii. In aceasta categorie se incadreaza echipamentele din dotarea data center-urilor (servere, UPS-uri etc.), echipamentele medicale, echipamentele profesionale audio-video, sau cele din domeniul telecomunicatiilor. Pentru consumatorii sensibili ce nu suporta fluctuatii de tensiune, la fel ca si pentru spitale, specialistii recomanda alegerea generatoarelor digitale cu automatizare. Acestea stabilizeaza tensiunea venita de la reteaua publica de electricitate, cu ajutorul tehnologiei Inverter, care „purifica” forma de unda a curentului produs de alternator, il transforma in curent continuu si reduce distorsiunile la cea mai joasa limita, dupa care il transforma in curent alternativ fara distorsiuni.

generatoare de curentPrintre producatorii de top de generatoare de curent se regaseste brand-ul Kipor ce ofera o gama larga de echipamente, adaptate oricarei categorii de consumatori.

(P)

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.