Gonal-f 75 UI este medicamentul pentru fertilitate, eficient atat la femei, cat si la barbati

Proprietati farmacocinetice Gonal-f

Dupa administrare intravenoasa, GONAL-f 75 UI (iata informatii despre produs aici: https://www.catena.ro/fertilizare/gonal-f-75ui-x-1fiola-pulbx-75uifiola-solv) este distribuit in lichidul din spatiul extracelular cu un timp de injumatatire plasmatica initial de aproximativ 2 ore si eliminat din corp cu un timp de injumatatire terminal de aproximativ o zi. Volumul aparent de distributie la starea de echilibru si clearance-ul total sunt de 10 l, respectiv de 0,6 l/ora. O optime din doza de GONAL-f se excreta prin urina.

Dupa administrarea subcutanata, biodisponibilitatea absoluta este de aproximativ 70%. Dupa administrarea repetata, GONAL-f se acumuleaza de 3 ori atingand starea de echilibru in decurs de 34 zile. La femeile la care secretia endogena de gonadotrofine este diminuata, GONAL-f a avut totusi un efect de stimulare folicularasi de steroidogeneza, chiar daca nivelurile de LH nu pot fi determinate.

Date preclinice de siguranta

Datele non-clinice nu au evidentiat nici un risc special pentru om, pe baza studiilor conventionale privind toxicitatea dupa doze unice si repetate si genotoxicitatea, in plus fata de cele mentionate la alte puncte din acest RCP.

S-a observat fertilitate scazuta la sobolani expusi la doze farmacologice de folitropina alfa ([?] 40 UI/kg/zi) pe perioade lungi, prin scaderea fecundatiei.

Administrata in doze mari ([?] 5 UI/kg/zi) folitropina alfa determina scaderea numarului de fetusi viabili fara a fi teratogena, iar distocia a fost similara celei observate in cazul administrarii de hMG urinare. Totusi, deoarece GONAL-f este contraindicat in sarcina, aceste date au o relevanta clinica limitata.

gonal f 75 iu

PROPRIETATI FARMACEUTICE

Lista excipientilor

Pulbere:

Zahar Dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat Hidrogenofosfat de disodiu dihidrat Acid fosforic concentrat Hidroxid de sodiu

Solvent:

Apa pentru preparate injectabile

Incompatibilitati

Acest medicament nu trebuie amestecat cu alte medicamente.

Perioada de valabilitate

– 2 ani. Administrare unica si imediata dupa deschiderea ambalajului si reconstituire.

Precautii speciale pentru pastrare

A nu se pastra la temperaturi peste 25 de g C. A se pastra in ambalajul original.

Natura si continutul ambalajului

Pulberea este ambalata in fiole de 3 ml din sticla transparenta neutra (sticla tip I). Solventul este ambalat in fiole de 3 ml din sticla transparenta neutra (sticla tip I).

Produsul este disponibil in cutii de 1, 5, 10 fiole cu numarul corespunzator de fiole de solvent. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.