HOME&DECO: Cum dispui cat mai practic utilitatile intr-o locuinta?

Amenajarea spatiului in locuinta poate sa reprezinte o misiune destul de grea pentru multe familii. Fie ca locuiesti la casa sau la apartament, spatiile de care dispui trebuie sa primeasca o atentie sporita cand vine vorba de mobilier si utilitati, deoarece unele lucruri sunt indispensabile si, indiferent de dimensiunile incaperilor, trebuie sa dispui de toate facilitatile care iti indeplinesc nevoile de zi cu zi. Atunci cand vine vorba de mobilier, iti poti folosi creativitatea pentru a obtine o amenajare de succes, conform dorintelor tale, insa exista, totusi, cateva reguli de care trebuie sa tii cont la capitolul utilitati.

Iata care sunt lucrurile indispensabile intr-o locuinta si unde trebuie sa se afle ele:

  1. Frigiderul

Probabil ai observat ca in unele apartamente sau garsoniere, frigiderul este pus pe hol. Ori datorita preferintelor proprietarilor, ori din cauza spatiului restrans in bucatarie, el nu isi are locul acolo unde trebuie. Frigiderul face parte din categoria electrocasnicelor necesare unei bucatarii, iar locul lui este numai si numai acolo. Asa ca, evita sub orice forma sa pui frigiderul pe hol, doar pentru ca nu vrei sa ocupe spatiu in bucatarie, oricat de mica ar fi ea. Exista multe variante de a incorpora electrocasnicele in mobilier sau de a castiga mai mult spatiu, mobiland corespunzator. Aspectul locuintei isi pierde din farmec imediat, daca atunci cand vei trece pragul vei da imediat de frigiderul cu mancare.

  1. Aerul conditionat

Aparatul de aer conditionat are rolul de a racori intreaga locuinta, asa ca necesita o pozitionare strategica. Daca vei monta aerul in bucatarie, poti sa fii sigur de faptul ca acesta nu va avea puterea de a trimite aerul rece si in restul camerelor. Alege aerul conditionat potrivit, suficient de puternic , in functie de nevoile tale si ale familiei. Poti accesa urmatatorul link https://electrician365.ro/montaj-aer-conditionat, unde gasesti mai multe modele si iti sunt puse la dispozitie servicii complete de montare.Daca ai un living open space, cu trecere spre bucatarie, atunci poti monta aparatul in oricare dintre incaperi. Altfel, alege sa il pui in living. Din cauza problemelor de sanatate pe care le poate cauza in timp, nu este recomandat sa il montezi in dormitor, in locul de odihna. Intretinerea lui pe termen lung este extrem de importanta, asa ca, tine cont de faptul ca vor aparea mici investitii pe parcurs. Daca doresti sa cureti aparatul de aer conditionat, vezi detalii pe Electrician365.ro si poti solicita igienizarea si curatarea lui, in totalitate.

  1. Canapeaua extensibila

De obicei, canapeaua extensibila este cea mai potrivita pentru garsoniere, in conditiile in care camera de zi este una si aceeasi cu dormitorul, iar patul este, defapt, canapeaua.  Atunci este de inteles alegerea facuta, deoarece poti castiga mult spatiu cu o piesa de mobilier 2 in 1. In alte cazuri, canapeaua extensibila nu are ce sa caute intr-un dormitor. Multe persoane fac aceasta greseala si nu pun pret pe momentele de odihna. Deoarece patul este piesa de rezistenta intr-un dormitor, salteaua speciala pentru pat nu trebuie sa lipseasca. Pastreaza canapeaua pentru living si atat.

  1. Masina de spalat

In orice locuinta exista o masina de spalat si, din pacate, dimensiunile ei nu sunt foarte mici, aceasta ocupand de cele mai multe ori spatiul pe care il ocupa un frigider mare intr-o bucatarie. Daca locuinta are o baie mica sau foarte mica, poti pune masina de spalat atat pe hol, cat si in bucatarie. In cazul in care amenajezi un dressing in hol, atunci cu siguranta poti gasi un loc in care sa incorporezi masina de spalat. Nu este o regula ca ea sa stea in baie, asa ca poti improviza in avantajul tau.

Este important sa ai totul la indemana, de aceea trebuie sa fii atent la cum dispui mobilierul si utilitatile in incaperi. Cu putina creativitate, iti poti amenaja spatiul locuintei cat mai util si confortabil, iar daca tii cont de cateva reguli in acest sens, vei obtine un design placut si te vei putea bucura de comoditate in propria locuinta.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.