Iarna si freza de zapada

Iarna vine din an in an, cu alaiul ei de fulgi de nea si de grade in minus, osteni supusi ei, de altfel, punand stapanire pe tot ce inseamna suflare omeneasca. Fie ca este vorba despre paralizarea activitatilor ce trebuie desfasurate, ori despre o stare generala de letargie, Iarna este in mare parte raspunzatoare pentru aceste lucruri. Drept pentru care, Gospodarul a decis ca nu se mai poate asa. Munca trebuie facuta, energia trebuie recapatata, iar Iarna trebuie invinsa. Ori, cel putin, transformata intr-un personaj pozitiv. Insa cum poate face fata Gospodarul tuturor acestor provocari? Cu Freza de Zapada, bineinteles! Din aceeasi esenta ca Iarna, insa de o bunatate si utilitate nemaivazute, Freza de zapada vine cu un pret pe care Gospodarul il poate plati, pentru ca este in esenta sa: o putere de munca exceptionala.

Freza de zapada si Gospodarul: sau cum devine Iarna personajul pozitiv

Iarna inseamna frig si ghetus, inseamna zapada si planuri anulate din cauza ei, inseamna neplaceri si activitati puse pe pauza. Drept pentru care, Gospodarul a decis ca nu se mai poate. Asa ca, a cerut ajutor si l-a primit: Freza de zapada a venit sa-i fie mana dreapta. Fara doar si poate ca Iarna se temea, din aceasta cauza, ii mai scadeau din forte. Fie ca era vorba despre increderea ei sau despre puterea cu care sufla zapada in ochii Gospodarului, toate se diminuau cand acesta avea in maini Freza de zapada.  Iarna a decis ca este vremea sa renunte la rautati si sa devina un ajutor al Gospodarului, si ea. Astfel, Freza de zapada a reusit, cu pretul propriei vieti, sa elimine zapada in exces multe, dar foarte multe ierni de atunci incolo. Asa ca, ce putem spune despre frezele de zapada? Iata:

  • Sunt de o utilitate deosebita si au o durata de viata extinsa
  • Vin atat in modele cu senile, cat si cu roti, pentru a imblanzi Iarna si pentru a ajuta orice Gospodar
  • Au si pornire electrica, si pe benzina, ceea ce le face deosebit de versatile

Iac-asa a fost povestea Gospodarului si a Frezei de zapada. Iarna li s-a supus, iar acum este privita de toti drept anotimp al bucuriei sufletesti  si ocrotitoare a ogoarelor, cu patura ei de zapada reusind sa puna opreliste frigului.

Frezele de zapada de la Magazia lu’ Costica – urmase demne ale Frezei primordiale

De la batalia de inceput dintre Gospodar si Freza de zapada, pe de-o parte, si Iarna, pe de cealalta parte, multa vreme a trecut. Multa si faina, iar acum, pretul frezelor de zapada este unul pe care orice urmas al Gospodarului il poate plati. Acum, frezele de zapada la preturi avantajoase pot sa tina Iarna in frau, iar la Magazia lu’ Costica, poti gasi un intreg arsenal de astfel de produse. Iarna nu isi va mai lua niciodata puterea prea in serios, atata vreme cat oamenii cu drag de munca se inconjoara de freze de zapada la pret exceptional. De oriunde ar fi ei, Gospodarul si Freza de zapada reusesc sa urneasca din loc orice om pe care Iarna incearca sa il deznadajduiasca.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, , ,

Comments are closed.