Iluminat stradal cu becuri LED sau cu incandescenta?

Iluminatul stradal cu becuri LED isi are originile in sistemele din cele mai vechi timpuri, pentru ca iluminatul stradal i-a preocupat pe orasenii dornici de a se bucura de frumusetile noptii si de plimbari in siguranta. Un oras luminat devine feeric, atat privit de la inaltime, cat si din interiorul sau, dar cati dintre noi ne-am intrebat vreodata ce fel de becuri ne ofera lumina noapte de noapte, daca este vreo noua tehnologie sau inca e folosit becul cu incandescenta.

Intr-o lume dornica de a trai intr-un mediu nepoluat, acest aspect a devenit unul vital. De ce sa continuam sa degradam mediul inconjurator? Toate noxele strazii atenteaza la sanatatea oamenilor, pana si corpurile de iluminat clasice isi aduc propria contributie la poluare prin multitudinea de emisii de radiatii UV, asadar de ce sa traim in aceste putea sa beneficiem conditii, cand am de o lume mai buna in jurul nostru, de un spatiu mai sanatos, mai nepoluat? Sunt intrebari pentru care specialistii in domeniu au reusit sa gaseasca un raspuns: becurile cu LED.

Sistemul de iluminat stradal cu LED – de ce este mai performant?

Sistemul de iluminat stradal cu LED din Romania, din ultimul timp, a devenit unul extrem de performant, datorita unei noi tehnologii care are cateva avantaje extrem de interesante.  Vorbim, pana la urma, despre iluminatul stradal cu tehnologie LED, o adevarata revolutie in acest domeniu.

Pana sa ajunga sa fie utilizat si la noi in tara, sistemul de iluminat stradal cu becuri LED a fost folosit de orasele americane, precum Chicago sau Ney York, care au reusit in acest fel sa imbunatateasca cu brio iluminarea strazilor pe timpul noptii, oferind  locuitorilor o lumina mult mai buna, de calitate superioara.

Avantajele sistemului de iluminat stradal cu becuri LED sunt:

 • Durata de viata este cu mult mai mare decat cea a becurilor clasice (3-4 ori mai mare);
 • Produce de 2-3 ori mai multa lumina cu fiecare watt consumat;
 • Factura la energie electrica scade cu cel putin 30% pe an, in unele cazuri ajungand si la 70%;
 • Folosesc cipuri digitale;
 • Se conecteaza eficient cu cipuri care functioneaza pe baza unor senzori.

Iluminarea stradala cu LED – metode comercializate

Sistemul de iluminat stradal cu becuri LED este unul performant, astfel incat drumurile, parcurile, falezele sau strazile devin zone sigure pentru fiecare dintre noi. Printre metodele de iluminat stradal putem mentiona:

 • Becuri cu leduri pentru iluminat stradal care au o putere mult mai mare, astfel incat sa acopere o arie foarte larga;
 • Lampa cu led pentru iluminat stradal confectionate din aliaj de aluminiu, cu clasa energetica A ( consumul de energie este scazut);
 • Corpuri cu LED pentru iluminat stradal cu greutate mica si protectie de umiditate.

Aceste produse de iluminat stradal cu LED se pot achizitiona online la preturi extrem de avantajoase. Ele sunt fiabile, economice, au  o lumina placuta ochiului si eficienta mare.

Tehnologia cu LED pentru iluminatul stradal este o tehnologie a viitorului, ce va fi intalnita din ce in ce mai mult pe strazile, parcurile, gradinile, parcarile oraselor din toata lumea, impunandu-se in fata celorlalte tipuri de iluminat prin numeroasele calitati pe care le are.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

One Response to Iluminat stradal cu becuri LED sau cu incandescenta?

 1. Luminita 7 iunie 2016 at 20:24 #

  Foarte adevarat. Si la noi in tara exista deja cateva comune care folosesc LED-uri pentru iluminatul stradal. Probabil ca pentru orasele mai mari este doar o problema de timp.