Inregistrarea marcii – Protectie-marci.ro va ajuta sa va protejati

Inregistrarea marcii pe care o detineti devine in ziua de astazi un lucru extrem de important, mai ales pentru a va feri de posibilitatea ca o alta firma sau persoana sa foloseasca acelasi nume sau aceleasi elemente vizuale pe care le aveti voi. De aceea, orice companie care se respecta si care doreste sa demonstreze ceva in ochii cumparatorului trebuie sa-si inregistreze marca la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, organul administratiei publice cu autoritate unica pe teritoriul romanesc, cel care asigura protejarea proprietatii industriale conform legislatiei in vigoare.

Marca inregistrata la OSIM este esentiala in strategia de marketing a unei companii, facand distinctia clara dintre un produs sau un serviciu si restul din gama lor. Cumparatorul ramane in minte cu aceasta si face distinctie perfecta intre produsul unei companii si altele.

Cine a dorit sa-si inregistreze marca, stie deja ca pentru a duce acest lucru la bun sfarsit, exista cateva etape in obtinerea acesteia.  De asemenea, important nu este doar numele, ci si elementele vizuale si figurative:

 • Desene;
 • Schite;
 • Forme ale literelor;
 • Culori;
 • Forma produsului;
 • Ambalajul produsului.

Toate acestea sunt de luat in seama atunci cand vrei sa ai o marca proprie pentru compania ta. De retinut este faptul ca OSIM nu mai apara din oficiu drepturile anterioare.

Firma online Protectie-marci.ro detine pachetul de inregistrare a marcii special conceputa pentru planul clientului.

Inregistrarea marcii la OSIM – siguranta unui viitor

Inregistrarea marcii la OSIM la nivel national  se realizeaza conform noilor prevederi  cuprinse in legea 84/1998 intrata in vigoare la data de 10.05.2010. Etapele pe care o companie trebuie sa le parcurga pentru a inregistra marca sunt urmatoarele:

 • Achiti taxele minime necesare si apoi depui cererea de inregistrare de marca;
 • Dupa depunere, la 7 zile va fi publicata in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala al OSIM;
 • Timp de doua luni au loc eventuale opozitii ale tertilor, dar si examinarea OSIM a motivelor absolute de refuz;
 • Apoi clientul va achita taxa de examinare;
 • Marca se considera inregistrata si se inscrie in Registrul National al Marcilor, daca nu se depun opozitii si nici OSIM nu obiecteaza;
 • In final, se emite decizia de publicare cu atribuirea unui numar de marca si se elibereaza certificatul de inregistrare, sub rezerva achitarii unei taxe.

Pentru doritori, inregistrarea unei marci se poate realiza in 6 luni de zile maxim de la depunerea actelor.

Inregistrarea marcii la nivel international se realizeaza prin depunerea unui formular la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI) si prin depunerea unei cereri de inregistrare a unei marci comunitare la OHIM.

Inregistrarile de marci – serviciul perfect al firmei Protectie-marci.ro

Aceasta firma online, de protejarea a marcii unei companii ce-si doreste un viitor stralucit, ofera diverse servicii de consultanta, asistenta si reprezentare in domeniul proprietatii intelectuale. De asemenea, este cea care realizeaza cercetari documentare pentru incalcarea unui drept anterior protejat, interpreteaza rezultatele cercetarii obtinute de la OSIM/OHIM si inregistreaza sau reinnoieste marcile, desenele si modelele industriale atat pe plan intern, cat si international.

Protectie-marci.ro redacteaza diverse argumente impotriva inregistrarii unor marci sau desene industriale similare, are grija ca nu cumva sa fie inregistrate marci similare cu ale clientilor firmei, ofera consultanta, asistenta si reprezentare in cadrul litigiilor si evalueaza marcile, desenele si modelele industriale.

In concluzie, orice companie care doreste ca marca sa-i fie protejata, poate apela cu incredere la firma online Protectie-marci.ro.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.