Inscrierea la gradinita ar putea deveni obligatorie!

Parlamentarii vor sa-i oblige pe parinti sa-si inscrie copiii la gradinita. Argumentul alesilor este ca la scoala se vad decalaje mari intre copiii tinuti acasa si cei care au fost la gradinita. Multi parinti sunt de acord, cu un amendament: statul ar trebui mai sa construiasca niste crese si gradinite.

  • In acest moment fiecare parinte are libertatea de a alege ce face cu propriul copil. Fie il inscrie la gradinita, fie il tine acasa, in grija bunicilor sau a bonelor.
  • Initiatorii legii sustin ca, atunci cand ajung la scoala, exista decalaje majore intre copiii crescuti acasa si cei inscrisi la gradinita. Asa ca, grupa mijlocie si cea mare ar trebui sa devina obligatorii.

Marius Bota, deputat PSD: Copiii nu au acelasi nivel de pregatire si unii dintre ei au lacune pe care le recupereaza foarte greu iar din acest motiv se inhiba de multe ori si raman in urma si in urmatoarele clase primare, cu pregatirea scolara.

Psihologii spun si ei ca, cel mai bine, un copil se dezvolta in colectivitate.

Diana Stanculeanu, psiholog: Este foarte important ca un copil sa iasa dincolo de usa casei si sa intre zi de zi in experiente de interactiune directa cu alti copii. Ori pentru asta, gradinita este probabil cel mai propice mediu.

  • Majoritatea parintilor isi inscriu copii la gradinita, asa ca vad cu ochi buni initiativa legislativa.
  • Cum in multe localitati din tara gradinitele de stat sunt supraaglomerate, proiectul s-ar putea dovedi greu de pus in practica.

Legea urmeaza sa intre mai intai in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/gradinita-ar-putea-deveni-obligatorie-829612

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.
Comments are closed.