Noi statistici Facebook care arata cat esti de dependent de aceasta retea de socializare

Nu ai nevoie de un studiu ca sa-ti confirme ca petreci abuziv de mult timp pe Facebook, dar oficialii companiei americane ti le ofera oricum la intervale regulate.

In urma cu catia ani, cei de la Facebook au luat o decizie care a generat foarte multa frustrare printre internauti. Din acel moment, ai ajuns sa fii obligat sa-ti instalezi o aplicatie terta pentru a purta conversatii cu prietenii tai de pe cea mai mare retea sociala. Intre timp, s-a dovedit ca o aplicatie standalone nu este cea mai mare problema cu care te poti confrunta, iar ideea celor de la Facebook a ajuns sa se reflecte intr-un numar surprinzator de mare de utilizatori pe termen lung.

Conform celor mai recente statistici, nu mai putin de 1,3 miliarde de persoane folosesc Facebook Messenger in mod regulat. Aplicatia a beneficiat de o serie stufoasa de actualizari in ultima perioada pentru a-si mentine cresterea popularitatii, iar in ultima perioada a pus accent pe imbunatatiri ale experientei de video chat.

Pentru a atrage atentia asupra faptului ca Messenger tinde sa fie cel mai relevant client de video conferinta de pe mapamond, compania americana a publicat statisticile de mai jos. Din cate se pare, nu mai putin de 17 miliarde de sesiuni de video chat s-au desfasurat prin intermediul Messenger in 2016. Respectiva cifra este cu atat mai impresionanta in contextul in care ai in vedere evolutia de la an la an. Conform oficialilor Facebook, crestere a fost de 100% in decursul a 12 luni.

In principiu, nu este nici o surpriza faptul ca serviciul cross-platform are un numar surprinzator de mare de fani, dar nu cred ca se astepta cineva sa afle ca aproximativ 1,7 miliarde de emoticoane sunt partajate zilnic, pentru un total de 500 de miliarde in 2017. In fiecare zi din an, au loc sapte miliarde de conversatii individuale prin intermediul Messenger si peste 260 de milioane de discutii noi au fost incepute zilnic.

Sursa de informatie a acestui articol a fost playtech.ro

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.