O batranete fericita incepe cu dorinta de a te bucura de viata, in continuare!

Vedem batrani care, sprijinindu-se in baston, se incapataneaza sa iasa in aer liber, sa se bucure de viata, de natura, ceea ce este foarte normal. Un studiu recent arata cum sa ai o batranete fericita. Practicarea de exercitii fizice, planificarea activitatilor zilnice si ascultarea pieselor pop lansate de trupele de baieti se numara printre secretele unei batraneti fericite, potrivit unui set de 11 sfaturi formulate de un grup de asociatii din Marea Britanie.

– Mentinerea siluetei, renuntarea la fumat si adoptarea unei diete sanatoase par deja solutii evidente pentru atingerea unei varste inaintate. Insa oamenii care vor sa aiba parte de o batranete fericita ar trebui sa caute in colectiile de discuri ale nepotilor lor albumele grupului One Direction, afirma autorii acestui ghid de sfaturi.

– Ascultarea pieselor pop ale trupelor de baieti face parte din acest plan in 11 pasi alcatuit de Ready for Ageing Alliance, un proiect alcatuit din mai multe organizatii de caritate, precum Age UK si Alzheimer’s Society.

– Una dintre recomandarile specialistilor britanici stipuleaza: „Tineti pasul cu copiii. Lumea se schimba in jurul nostru. Pastrati-va mintea activa si angajata, de la noile tehnologii si pana la noile atitudini. Asigurati-va ca nu ratati nimic si folositi-va de orice ocazie pentru a sta de vorba cu persoanele tinere. Incercati sa navigati pe internet. Ascultati piesele trupei One Direction (macar o data)”.

– Printre celelalte recomandari se afla activitati variate, precum practicarea de exercitii fizice, realizarea de economii, platirea datoriilor, renuntarea la fumat si adoptarea unei diete sanatoase, in paralel cu reducerea consumului de alcool.

– Pensionarii sunt indemnati sa ramana activi din punct de vedere mintal, prin rezolvarea jocurilor de cuvinte incrucisate, si sa se pregateasca pentru provocari neasteptate, precum aparitia unor probleme de sanatate, moartea unor rude apropiate si pierderea locului de munca.

– Alte recomandari vizeaza mentinerea prietenilor si largirea cercului de cunostinte, adaptarea locuintelor pentru a corespunde mai bine cerintelor, initierea de discutii despre procesul de imbatranire si „considerarea pozitiva a pensionarii”.

batran in baston

Potrivit Oficiului National pentru Statistica, numarul persoanelor in varsta din Marea Britanie va creste considerabil in urmatoarele doua decenii. In prezent in aceasta tara exista 12 milioane de pensionari si trei milioane de persoane trecute de varsta de 80 de ani.

Pana in anul 2037 numarul de pensionari britanici va ajunge la 16,1 milioane, din care 6,1 milioane de persoane vor avea o varsta de peste 80 de ani. In acelasi interval mentionat, procentul de cetateni britanici trecuti de varsta de 75 de ani din populatia totala va creste de la 7,9%, in 2012, la 13%.

Sfaturile de mai sus, impreuna cu miscare, pe cat e posibil, o alimentatie potrivita varstei si tot ce este nevoie pentru a face batranetea mai usoara (precum medicamente, baston pentru batrani, suplimente alimentare – pe Catenapascupas.ro gasiti tot ce aveti nevoie) trebuie sa faca parte din viata fiecarui batran.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.