Otoplastia – operatia care rezolva problema urechilor decalotate si iti reda increderea in tine

Aceasta problema a urechilor decalotate cu care se confrunta multi copii poate deveni una extrem de deranjanta pentru cei mici deoarece ii poate face sa se simta complexati si sa aiba probleme din punct de vedere social. De aceea rezolvarea acestei probleme trebuie realizata cat mai devreme cu putinta chiar inainte de varsta de 6 -7 ani atunci cand cartilajul urechii este inca moale si totodata cel mic va fi scutit de aceasta problema astfel incat sa nu fie afectat prea mult.

Desi la prima vedere pare o operatie grea, in realitate nu este chiar asa, multe operatii de otoplastie avand rate de succes mari. In ceea ce priveste operatia in sine, aceasta dureaza intre 45 si 90 de minute de minute pentru amble urechi.

In ceea ce priveste perioada post operatorie, dupa interventie pacientul trebuie sa poarte un bandaj pentru o perioada cuprinsa  intre 4 si 8 zile aceasta putand sa varieze de la caz la caz. Tot dupa operatie, pacientul poate simti niste dureri usoare dar care pot fi temperate cu ajutorul unor analgezice. Ca orice alta operatie, otoplastia are si anumite complicatii ce pot fi reprezentate de hematoame la nivel retroarticular sau de diverse infectii locale la nivelul tegumentuluisau cartilajului. Insa din fericire, acestea se pot trata foarte usor neavand o influenta majora asupra rezultatului final al operatiei.

In ceea ce priveste suprimarea firelor, aceasta are loc in ziua a 7-a cicatricile neramanand vizibile.  În cazurile rare de cicatrici hipertrofe acestea pot fi corectate secundar. Recuperarea dupa   otoplastie este scurta, pacientii putându-se integra în colectivitate dupa aproximativ 7 zile.

Aceste informatii se doresc o scurt prezentare a metodei. Diagnosticarea corecta a problemei, expunerea metodelor de corectare a acestora si stabilirea procedurii optime se pot face în urma unei consultatii.

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

, ,

Comments are closed.