Plantele de interior, prin frumusetea lor, aduc zambetul pe buze

Chiar daca sunt neodihnit, suparat sau pur si simplu ma simt fara vlaga, plantele de interior pe care le am acasa sau pe care le intalnesc la serviciu si in mall ma fac sa zambesc si sa ma relaxez, sa ma simt putin mai bine. Betoanele orasului ma sufoca, dar plantele de interior ma lasa sa respir. Privirea mi-e agasata de display-uri, dar plantele acestea imi relaxeaza privirea. Chiar si plantele decorative artificiale au beneficiile lor, mie imi plac la nebunie toate plantele de interior pe care le gasesc undeva inauntru!

Iata de ce ma intereseaza sa cumpar asemenea plante, pentru ca nu am plante in casa, si nici pe birou la serviciu. Sau daca am, mi-ar placea altele, sau mi-ar placea mai multe, pe care sa le comand de pe internet, de pe Artagradinilor.ro. Gasesc in plantele de interior o sursa de relaxare si nu sunt snob, chiar cred ca ma ajuta si cred ca ii ajuta si pe cei din jurul meu.

Cateva informatii si exemple despre plantele destinate interiorului

In orice locuinta privata, in orice spatiu comercial sau birou, plantele naturale pentru interior sunt minuni verzi care trebuie udate si ingrijite. Dar daca situatia nu o permite, o doza de natura se poate oferi si de catre plantele decorative, artificiale, care in ziua de astazi sunt fidele celor naturale cu singura exceptie ca nu necesita nici udare nici ingrijire, ci doar stergere de praf.

Mi-au atras atentia cateva exemple, din ambele categorii:

  • Palmier natural de interior cu denumirea Adonidia Merrilli, care creste pana la inaltimea de 2 metri sau de 2,2 metri
  • Planta de apartament Agave geminiflora, de 60 cm si de forma radianta, un foliaj globular, de un verde smarald inchis
  • Planta de birou Agave avellanidens de 40 cm, care poate atinge in orizontala chiar si 1,2 metri. Frunzele acesteia sunt mai groase
  • Bonsai pentru spatii comerciale, Araucaria cunninghamii, de 1,9 metri inaltime, care se tunde si care vrea soare mult si pamant schimbat des
  • Bonsai artificial, Ficus Corkscrew Exotica, de 1,8 metri inaltime
  • Bambus artificial de interior, de 2 metri inaltime, denumit clasic: Bamboo

De ce sunt plantele de interior atat de iubite?

Este binecunoscut faptul ca plantele de apartament pot fi crescute in ghiveci indiferent de camera in care stau, preferabil la lumina naturala, dar unele specii cresc si in conditii cu luminozitate scazuta. Exista exemple si exemple, eu ma orientez dupa cele date pe Artagradinilor.ro, pentru ca are la vanzare foarte multe categorii si specii de plante de interior. Plantele mai mici, care infloresc, ajung sa fie iubite mai ales de femei, dar nici barbatii nu pot ramane insensibili la asemenea frumuseti. Eu apreciez plantele, indiferent daca sunt mici sau mari, indiferent daca infloresc sau nu.

Imi plac si plantele artificiale de pe Artagradinilor.ro, datorita faptului ca nu mai arata artificial, ci imita foarte bine naturalul, in plus au culori fidele celor naturale.

Pacat ca nu cresc si nu isi schimba culoarea, pacat ca nu se inclina, dar inteleg ca in unele locuri, chiar si in interior, pur si simplu plantele naturale ar fi neglijate. Mai bine o planta artificiala decat deloc! Planta daca este, aduce starea de bine si chiar zambetul pe buze!

Bolocan Ovidiu-Cristian

Bolocan Ovidiu-Cristian este autorul acestui blog. Il puteti gasi si urmari pe Twitter si Facebook.

,

Comments are closed.